DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. janvārī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Ināra Mūrniece Izraēlā aicina stiprināt parlamentāro dialogu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Juris Vīgulis, Saeima

Esam ieinteresēti stiprināt saites starp Latvijas un Izraēlas parlamentāriešiem, lai veicinātu izpratni par izaicinājumiem, ar kuriem sastopas abas valstis, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, trešdien, 22.janvārī, Jeruzalemē tiekoties ar Izraēlas parlamenta Kneseta priekšsēdētāju Jūliju Joelu Ēdelšteinu (Yuli–Yoel Edelstein).

I.Mūrniece akcentēja, ka Latvijas parlamentā ir liela interese par sadarbību ar Izraēlu - Saeimā deputātu grupa sadarbības veicināšanai ar šīs valsts parlamentu ir viena no lielākajām. Saeimas priekšsēdētāja pauda cerību, ka arī jaunajā Kneseta sasaukumā pēc parlamenta vēlēšanām tiks izveidota sadraudzības grupa ar Latvijas parlamentu.

Parlamentu priekšsēdētāji uzsvēra, ka jāsaglabā atmiņa par holokaustu un stingri jāiestājas pret antisemītismu, un tas ir ikviena cilvēka pienākums. I.Mūrniece sacīja, ka Latvija plaši strādā gan pie holokausta izpētes, gan sabiedrības izglītošanas par to. Parlamentu priekšsēdētāji bija vienisprātis, ka ir jāmeklē jauni veidi, kā par holokausta traģēdiju izglītot jauno paaudzi, kurai bieži vien pietrūkst vēstures zināšanu. Saeimas priekšsēdētāja kā labu piemēru izpratnes veicināšanai minēja Latvijā uzņemtās filmas “Pīļsāta pi upis” un “Tēvs nakts”, kura Izraēlā Haifas kinofestivālā ieguvusi godalgu kā labākā ārzemju filma.     

Vizītes ietvaros Saeimas priekšsēdētāja Telavivā tikās arī ar Latvijas un Igaunijas ebreju Asociācijas valdes locekļiem un Izraēlā dzīvojošo Latvijas ebreju izcelsmes žurnālistu, rakstnieku un tulkotāju Franku Gordonu, kurš publicējies gan trimdas latviešu izdevumos, gan Latvijas presē. I.Mūrniece sarunā uzsvēra, ka ebreji ir bijuši, ir un būs nozīmīga Latvijas sabiedrības daļa un augstu novērtēja ebreju kopienas ieguldījumu Latvijas valsts attīstībā.

Saeimas priekšsēdētāja no 21. līdz 24.janvārim uzturas Izraēlā, lai kopā ar pasaules valstu līderiem godinātu holokausta upuru piemiņu, piedaloties 5.Pasaules holokausta forumā “Atceroties holokaustu, cīnoties ar antisemītismu”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI