DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. janvārī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeimā rīt notiks ikgadējās ārpolitikas debates

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeimā ceturtdien, 23.janvārī, notiks ikgadējās ārpolitikas debates, kurās deputātiem par paveikto un iecerēto darbību valsts ārpolitikā un Eiropas Savienības (ES) jautājumos ziņos ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Sekot ārpolitikas debatēm klātienē ik gadu aicināti Latvijā akreditēto diplomātisko misiju un starptautisko organizāciju vadītāji, bet tiešraidē parlamenta mājaslapā www.saeima.lv tās varēs vērot ikviens interesents.

Apspriežot ārlietu ministra ziņojumu, katrs deputāts saskaņā ar Saeimas kārtības rulli debatēs var runāt desmit minūtes pirmoreiz un piecas minūtes otro reizi.

Saeimas kārtības rullis noteic, ka ārlietu ministram ne vēlāk kā 16.janvārī Saeimā jāiesniedz ar Ministru prezidentu saskaņots ikgadējais ziņojums par paveikto un iecerēto darbību valsts ārpolitikā. Šajā ziņojumā jāietver arī informācija par darbību ES jautājumos.

Pirmās Saeimas debates par Latvijas ārpolitikas jautājumiem notika 2011.gada 27.janvārī. Ja nav priekšlikumu vai prasību par Saeimas ārkārtas sēdes sasaukšanu, ārlietu debates tiek rīkotas Latvijas Republikas starptautiskās atzīšanas dienai (26.janvārim) tuvākajā Saeimas sēdē.

Saeimas sēde, kurā iekļauts ārlietu ministra ziņojums par paveikto un iecerēto darbību valsts ārpolitikā, 23.janvārī sāksies pulksten 9.00.

Pirms tam, pulksten 8.55, plānota svinīgā fotografēšanās pie Zigfrīda Annas Meierovica portreta Saeimas nama Kamīnzālē, uz kuru Saeimas priekšsēdētājas biedre Dagmāra Beitnere-Le Galla, kas Saeimas priekšsēdētājas prombūtnes laikā pilda viņas amata pienākumus, aicinājusi ārlietu ministru E.Rinkēviču un premjerministru Krišjāni Kariņu.

Svinīgā fotografēšanās pie Z.A.Meierovica portreta tradicionāli notiek pirms ikgadējām Saeimas ārpolitikas debatēm, godinot Latvijas pirmā ārlietu ministra ieguldījumu mūsu valsts izveidē un attīstībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI