DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. janvārī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde
2
2

Deputāti aicina atbildīgās institūcijas veidot darba grupu Kristīnes Misānes tiesību aizsardzībai

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Ieva Ābele, Saeima

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas un Juridiskās komisijas deputāti trešdien, 22.janvārī, kopsēdē vienojās aicināt atbildīgās institūcijas izveidot darba grupu un līdz 28.janvārim rast risinājumu, lai Latvijas pilsone Kristīne Misāne netiktu izdota kriminālvajāšanai Dienvidāfrikas Republikai par tajā iespējami izdarītiem pārkāpumiem.

“Nemeklējot vainīgos, mums visiem – gan valsts iestādēm, gan pārējām iesaistītajām pusēm – ir jāvienojas kopīgā pozīcijā un jāpalīdz Kristīnei Misānei atgriezties mājās vai, sliktākajā gadījumā, vismaz nepamest Eiropu. Šodien divas Saeimas komisijas kopīgi lēma aicināt izveidot darba grupu, kurā būs iesaistīta Prezidenta kanceleja, Tieslietu ministrija, Ģenerālprokuratūra, Kristīnes Misānes ģimene, Ārlietu ministrijas un cilvēktiesību organizāciju pārstāvji. Darba grupai līdz otrdienai, analizējot visus komisiju kopsēdē apspriestos risinājumus un pieslēdzot citus instrumentus, jārod risinājums šai situācijai,” pēc sēdes uzsvēra Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētājs Artuss Kaimiņš.

Saņemot ziņas par kāda mūsu pilsoņa apcietināšanu ārzemēs, nedrīkstam būt vienaldzīgi. Atbildīgajām iestādēm ir jāiedziļinās, jāanalizē, jāsadarbojas un jāinformē, sacīja Juridiskās komisijas priekšsēdētāja Juta Strīķe. “Runājot par Kristīnes Misānes likteni, mums arvien intensīvāk ir jāstrādā ar Dienvidāfrikas Republikas politiskās varas un tiesībsargājošajām iestādēm,” akcentēja J.Strīķe.

Kā informēja Valsts prezidenta kancelejas un Ārlietu ministrijas pārstāvji, tuvākajās dienās jau plānotas vairākas tikšanās ar Dānijas un Dienvidāfrikas Republikas pārstāvjiem. A.Kaimiņš aicināja plānotās darba grupas locekļus ņemt vērā šajās sarunās iegūto informāciju.  

Komisijas sēdē deputāti un klātesošie iezīmēja nepieciešamību pilnveidot starptautisko sadarbību krimināltiesiskajā jomā, lai Latvija spētu nodrošināt pienācīgu tās valstspiederīgo aizsardzību. 

Latvijas pilsone K.Misāne šobrīd atrodas apcietinājumā Dānijā. Dānijas tiesu iestādes ir lēmušas par K.Misānes izdošanu Dienvidāfrikas Republikai kriminālvajāšanai par Dienvidāfrikas Republikā iespējami izdarītiem likumpārkāpumiem. Pagājušajā nedēļā Saeima pieņēma lēmumu par K.Misānes tiesību aizsardzību, lūdzot Dānijas parlamentu un Dānijas tiesībaizsardzības iestādes sniegt atbalstu Latvijas kompetentajām iestādēm.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI