DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. janvārī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

86 % iedzīvotāju uzskata, ka autoceļiem ir jābūt starp valsts budžeta prioritātēm

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Kopumā 86 % valsts iedzīvotāju uzskata, ka autoceļu tīkla uzturēšanai un remontdarbiem ir jābūt starp valsts budžeta prioritātēm, par to liecina pētījumu centra SKDS veiktās Latvijas iedzīvotāju aptaujas rezultāti. Vairāk nekā puse, jeb 55 % iedzīvotāju uzskata, ka autoceļiem ir jābūt starp prioritātēm, savukārt trešdaļa Latvijas iedzīvotāju, jeb 31 % ir pārliecināta, ka tai ir jābūt vienai no lielākajām valsts budžeta prioritātēm. Tikai 8% respondentu uzskata, ka autoceļiem nav jābūt starp budžeta prioritātēm, bet 6% respondentu bija grūtības sniegt konkrētu atbildi.

Iedzīvotāju pārliecība par to, ka ieguldījumiem autoceļu tīklā ir jābūt starp valsts budžeta prioritātēm, pēdējo četru gadu laikā ir pieaugusi. Ja 2015.gadā šādu uzskatu pauda 82% iedzīvotāju, tad 2019.gadā tie bija jau 86%. 

Atbildot uz jautājumu, kāda daļa no degvielas akcīzes nodokļa būtu jānovirza autoceļu tīkla uzturēšanai, 72 % no iedzīvotājiem pauda uzskatu, ka ceļu tīkla uzturēšanai būtu jānovirza vairāk nekā 50 % no iekasētā degvielas akcīzes nodokļa. 12 % respondentu norādīja, ka tiem jābūt vismaz 25 % no iekasētā, 31 % - ka vismaz 50 % no iekasētā, 23% - ka vismaz 75 % no iekasētā, bet 18 % respondentu uzskata, ka autoceļu uzturēšanai un remontdarbiem būtu jānovirza visi 100 % no šī iekasētā nodokļa. Tikai 6 % aptaujāto iedzīvotāju uzskata, šim nolūkam pietiek ar tik, cik patlaban jeb 17 %. 2 % no iedzīvotājiem norāda, ka ceļu uzturēšanai būtu jānovirza mazāk nekā patlaban, bet 0,4 % - ka ceļu remontdarbiem nevajadzētu novirzīt nekādu daļu no degvielas akcīzes nodokļa.

Sabiedriskās domas pētījumu centrs SKDS Latvijas iedzīvotāju aptauju par autoceļu tīkla uzturēšanu veica pērn oktobrī. Aptaujāts tika vairāk nekā tūkstotis Latvijas pastāvīgo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 75 gadiem visos valsts reģionos.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI