DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. janvārī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

K. Ģirģens: svarīgi Latvijas–Baltkrievijas robežas joslas izbūvē nepieļaut citur konstatētās kļūdas

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

“Ņemot vērā, ka šogad plānots uzsākt Latvijas–Baltkrievijas robežas joslas izbūvi, svarīgi, lai neatkārtotos Valsts kontroles ziņojumā par Latvijas Republikas robežas joslas infrastruktūras būvniecību un uzturēšanu atklātās kļūdas,” otrdien, 21.janvārī, pēc Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēdes norādīja komisijas priekšsēdētājs Kaspars Ģirģens.

K.Ģirģens pauda, ka komisija turpinās sekot situācijas attīstībai un tam, kādu rezultātu sniegs Iekšlietu ministrijas uzsāktās pārbaudes.

Valsts kontroles pārstāvji sēdē deputātus informēja par publiski jau izskanējušajām nepilnībām Latvijas robežas joslas infrastruktūras būvniecībā un uzturēšanā, kuras atklātas, veicot revīziju par valsts budžeta līdzekļu izlietojumu attiecīgajā jomā.

Revīzijas ziņojumā norādīts, ka Latvijas un Krievijas valsts robežas joslas ierīkošanā pieļautas būtiskas novirzes no apstiprinātā būvprojekta un tādējādi pārkāpts Publisko iepirkumu likums. Tāpat nepilnības konstatētas iekšējās robežas joslas uzturēšanā.

Runājot par plānoto būvdarbu veikšanu uz Latvijas un Baltkrievijas valsts robežas, Valsts kontroles pārstāvji atzīmēja, ka Iekšlietu ministrijai jāveic pasākumi, lai novērstu normatīvajiem aktiem un apstiprinātajam būvprojektam neatbilstošu, nelikumīgu un nelietderīgu rīcību ar valsts budžeta līdzekļiem un valsts mantu.

Iekšlietu ministrijas pārstāve deputātus informēja, ka iestādēs uzsāktas dienesta pārbaudes un Valsts policija un Iekšējās drošības birojs izvērtē revīzijas ziņojumā norādīto informāciju par iespējamām prettiesiskām darbībām. Tāpat izveidota starpinstitucionāla darba grupa, kas sekos līdzi robežu izbūves darbiem, lai turpmāk netiktu pieļautas norādītās kļūdas.

Sēdē deputāti uzklausīja arī Valsts robežsardzes un Nodrošinājuma valsts aģentūras pārstāvjus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI