DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. janvārī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts aizsardzība

Prezentēs pētījumu par Latvijas sabiedrības gribu aizstāvēt valsti

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīt, 22. janvārī, Aizsardzības ministrijā prezentēs Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas Drošības un stratēģiskās pētniecības centra pētījumu “Latvijas sabiedrības griba aizstāvēt valsti: veicinošie un kavējošie faktori” un savu vērtējumu sniegs aizsardzības ministrs Artis Pabriks.

Pētījuma autori, Drošības un stratēģiskās pētniecības centra vadošā pētniece Ieva Bērziņa un Biznesa augstskolas “Turība” doktorants Uldis Zupa, prezentēs padziļinātu ieskatu par Latvijas sabiedrības gribu aizstāvēt savu valsti, kā arī par valsts un sabiedrības aspektiem, kas šo gribu ietekmē pozitīvā un negatīvā veidā.

Īpaša uzmanība pētījumā pievērsta tam, kas ir kopīgs un atšķirīgs Latvijas iedzīvotāju uzskatos atkarībā no mājās izmantotās sarunvalodas, kā arī attieksmes pret “Krievijas tautiešu” interešu un tiesību aizstāvēšanu ārpus Krievijas robežām.

Pētījuma laikā tika veiktas 26 dziļās intervijas ar Liepājas iedzīvotājiem, no kuriem 12 ģimenē lieto latviešu valodu, bet 14 – krievu valodu. Intervijās tika izzināti respondentu viedokļi par jautājumiem, kas potenciāli varētu ietekmēt gribu aizstāvēt valsti, tostarp informētību un attieksmi pret visaptverošo valsts aizsardzību, Latvijas sabiedrības vērtībām, nacionālo lepnumu, patriotismu, vēsturiskām atmiņām, uzticēšanos politiskiem spēkiem un Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, kā arī starpetniskajām attiecībām, uzticību plašsaziņas līdzekļiem u.c.

Tāpat pētījumā analizētas respondentu atbildes uz tirgus un socioloģisko pētījumu aģentūras “Latvijas Fakti” realizēto aptauju, kurā tika intervēti 1075 respondenti vecumā no 16 līdz 74 gadiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI