DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. janvārī, 2020
Lasīšanai: 6 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Nedēļas nogale uz valsts robežas un valsts iekšienē

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 17. janvārī, Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 34 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 18 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Konstatēts viens ārzemnieks ar viltotiem dokumentiem

Terehovas robežkontroles punktā konstatēta viena Latvijā ieceļojoša Ukrainas pilsone ar viltotu Šengenas vīzu. Persona saukta pie administratīvās atbildības un atgriezta uz izceļošanas valsti.

  • Ieceļošana Latvijā liegta vienam ārzemniekam

Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Moldovas pilsonim, jo ārzemnieks nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus un ārzemniekam nebija pietiekamu iztikas līdzekļu Šengenas zonas valstu apmeklējumam. Persona atgriezta uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti sešiem ārzemniekiem

Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens Krievijas, divi Ukrainas, viens Moldovas un divi Gruzijas pilsoņi, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks, pārsniegts bezvīzu režīma noteiktais uzturēšanās laiks ) Šengenas zonas valstīs. Lietvedība viena Moldovas, viena Gruzijas un Ukrainas pilsoņa administratīvā pārkāpuma lietā netika uzsākta, pārējās personas sauktas pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta vienam Latvijas pilsonim

Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens nepilngadīgs Latvijas pilsonis, kuram nebija otra vecāka notariāli apliecinātas pilnvaras bērna izceļošanai no valsts. Personai liegta izceļot no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti sešām personām – diviem Indijas, diviem Igaunijas, vienam Uzbekistānas un vienam Lietuvas pilsonim.


Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 10 personām – trīs Krievijas, diviem Baltkrievijas, diviem Latvijas, diviem Lietuvas un vienam Marokas pilsoni.

Sestdien, 18. janvārī, Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 39 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 30 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Konstatēts viens ārzemnieks ar viltotiem dokumentiem

Terehovas robežkontroles punktā konstatēts viens no Latvijas ar automašīnu izceļojošs Tadžikistānas pilsonis ar viltotu Tadžikistānas transportlīdzekļa vadītāja apliecību. Par viltotu dokumentu izmantošanu uzsākts kriminālprocess. Viltotais dokuments izņemts.

  • Ieceļošana Latvijā liegta septiņiem ārzemniekiem

Silenes robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienai Baltkrievijas pilsonei, jo ārzemniecei nebija derīga ceļošanas dokumenta, Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta pieciem Ukrainas pilsoņiem, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus un ārzemniekiem nebija pietiekamu iztikas līdzekļu Šengenas zonas valstu apmeklējumam, kā arī vienam Ukrainas pilsonim, jo ārzemnieks 180 dienu laikā jau 90 dienas ir uzturējies Šengenas zonas dalībvalstu teritorijā, savukārt Zilupes robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Moldovas pilsonim, jo ārzemniekam ir spēkā liegums ieceļot un uzturēties Šengenas zonas valstīs. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti astoņiem ārzemniekiem

Terehovas un Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēti pieci Krievijas, viens Uzbekistānas, viens Kirgizstānas un viens Ukrainas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks) Šengenas zonas valstīs. Lietvedība Kirgizstānas un Ukrainas pilsoņa administratīvā pārkāpuma lietā netika uzsākta, pārējās personas sauktas pie administratīvās atbildības.


Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu deviņām personām – trīs Latvijas, trīs Baltkrievijas, diviem Krievijas un vienam Ukrainas pilsonim.

Svētdien, 19. janvārī, Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 37 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēts 21 robežpārkāpējs, tajā skaitā:

·         Konstatēti divi ārzemnieki ar viltotiem dokumentiem

Terehovas robežkontroles punktā konstatēti divi no Latvijas izceļojoši Krievijas pilsoņi ar viltotu Baltkrievijas transportlīdzekļa reģistrācijas apliecību. Par viltotu dokumentu izmantošanu uzsākts kriminālprocess. Viltotais dokuments izņemts. Personas ievietota Valsts policijas īslaicīgās aizturēšanas vietā.

  • Aizturēts viens meklēšanā esošs Latvijas pilsonis

Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens Latvijā ieceļojošs Latvijas pilsonis, kurš atrodas policijas meklēšanā. 1982. gadā dzimušais vīrietis aizturēts un nodots Valsts policijas amatpersonām.

  • Ieceļošana Latvijā liegta vienam ārzemniekam

Pāternieku robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Ukrainas pilsonim, jo ārzemnieks nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus un ārzemniekam nebija pietiekamu iztikas līdzekļu Šengenas zonas valstu apmeklējumam. Persona atgriezta uz izceļošanas valsti.

  • Izceļošana no valsts liegta vienai Latvijas pilsonei

Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēta viena Latvijas pilsone, kuras pase nav derīga ceļošanai. Personai liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti astoņām personām – trīs Tadžikistānas, diviem Krievijas, diviem Lietuvas un vienam Igaunijas pilsonim.


Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu astoņām personām – diviem Latvijas, diviem Ukrainas, vienam Polijas, vienam Lietuvas, vienam Baltkrievijas un vienam Kirgizstānas pilsonim.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI