DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. janvārī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Noziedzība

Valsts policija Liepājā no nelegālās aprites izņem 33 tūkstošus cigarešu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pagājušajā nedēļā, 9.janvārī Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Organizētās noziedzības un noziegumu ekonomikas jomā apkarošanas nodaļas amatpersonas uz aizdomu pamata par tabakas izstrādājumu nelikumīgu apriti Liepājā aizturēja vīrieti. Kādā īpašumā tika atrastas un izņemtas 33 180 cigaretes jeb 1 659 cigarešu paciņas bez Latvijas Republikas akcīzes markām.

Vīrietis ir liepājnieks un iepriekš nekad nav nonācis policijas redzeslokā. Viņam šobrīd ir piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Valsts policijā par notikušo ir uzsākts kriminālprocess par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu un pārvietošanu, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā. Saskaņā ar Krimināllikumu, par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu. Kriminālprocesā turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

Valsts policija informāciju par personām, kuras iegādājas, tirgo vai uzglabā nelegālās cigaretes, psihotropās un narkotiskās vielās, kā arī alkoholu, iegūst operatīvas darbības rezultātā, taču nereti Valsts policija informāciju par kāda iedzīvotāja pretlikumīgajām darbībām saņem no iedzīvotājiem, par ko likumsargi izsaka pateicību un aicina arī turpmāk ziņot par šāda veida pārkāpumiem.

Atgādinām, ka ziņot var pa tālruni 110, kā arī zvanot uz VP uzticības tālruni 67075444 (šis ir automātiskais atbildētājs, tāpēc informāciju precīzi jādefinē). Ziņot var arī, vēršoties policijas iecirknī un vēl viena iespēja ir Valsts policijas mājaslapā (www.vp.gov.lv) atzīmēt kartē to vietu vai ailītē ierakstot precīzu adresi, kurā pēc jūsu informācijas notiek nelegālā alkohola, cigarešu un narkotiku tirdzniecība.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI