DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. janvārī, 2020
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Saeima lems par sistēmas pilnveidošanu civilo ekspertu nosūtīšanai starptautiskajās misijās un operācijās

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeima ceturtdien, 16.janvārī, galīgajā lasījumā skatīs grozījumus Starptautiskās palīdzības likumā, ar kuriem plānots pilnveidot sistēmu civilo ekspertu nosūtīšanai starptautiskajās misijās un operācijās.

Konceptuāli deputāti rīt lems par likumprojektu, ar kuru paredzēts ratificēt Latvijas Republikas valdības un Saūda Arābijas Karalistes valdības konvenciju par nodokļu dubultās uzlikšanas attiecībā uz ienākuma un kapitāla nodokļiem un ļaunprātīgas izvairīšanās no nodokļu maksāšanas novēršanu un tās protokolu.

Saeimā iesniegta virkne jaunu likumprojektu. Deputāti rīt lems, vai izskatīšanai komisijās nodot grozījumus Apsardzes darbības likumā. Ar tiem paredzēts ieviest Apsardzes darbības reģistru, vienlaikus mainot apsardzes komersantu reģistrācijas kārtību.

Tāpat deputātiem būs jālemj, vai komisijām nodot grozījumus Dzīvokļa īpašuma likumā, ar kuriem paredzēts sekmēt vides pieejamību cilvēkiem ar invaliditāti, tostarp nosakot tiesības dzīvokļa īpašniekam bez saskaņošanas kopīpašumā esošajā daļā uzstādīt pacēlājus.

Vēl plānots lemt, vai nodot izskatīšanai komisijās likumu grozījumu, ar kuriem paredzēts noteikt Satversmes tiesas tiesnešu sociālās garantijas pēc pilnvaru termiņa beigām.

Tāpat Saeimai būs jālemj, vai vērtēšanai komisijās nodot likuma grozījumus, ar kuriem paredzēts noteikt, ka atsevišķām precēm Valsts ieņēmumu dienests muitošanu visā Latvijas teritorijā veiks ārpus kārtas.

Rīt iecerēts lemt arī par to, vai komisijām nodot grozījumus Civilprocesa likumā un grozījumus Kriminālprocesa likumā, ar kuriem plānots noteikt lietu kategorijas, kuru izskatīšana būs Ekonomisko lietu tiesas kompetencē.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija lūgusi rītdienas Saeimas sēdes darba kārtībā iekļaut arī grozījumus likumā “Par zemes privatizāciju lauku apvidos”. Ar tiem paredzēts noteikt, ka arī Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas dalībvalstu fiziskas un juridiskas personas varēs veikt darījumus ar lauksaimniecības zemi pēc tādiem pašiem nosacījumiem kā Eiropas Savienības, Eiropas Ekonomikas zonas un Šveices Konfederācijas pilsoņi un juridiskas personas.

Savukārt Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija lūgusi ceturtdienas sēdes darba kārtībā iekļaut lēmuma projektu par 10 522 Latvijas pilsoņu kolektīvā iesnieguma par zāļu un medikamentu PVN samazināšanu līdz 5 procentiem turpmāko virzību.

Tāpat deputāti lūguši sēdes darba kārtībā iekļaut lēmuma projektu par Kristīnes Misānes tiesību aizsardzību, kas paredz lūgt Dānijas parlamentu un Dānijas tiesībaizsardzības iestādes sniegt atbalstu Latvijas kompetentām iestādēm, rodot risinājumu, lai Latvijas pilsone Kristīne Misāne netiktu izdota Dienvidāfrikas Republikai.

Saeimas 16.janvāra sēdes darba kārtībā iekļauti 28 jautājumi.

Savukārt ceturtdien pulksten 17.00 plānota amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI