DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. janvārī, 2020
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Rīgas Centrāltirgū sākta nelikumīgi izbūvēto būvju demontāža

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīgas pašvaldība šonedēļ sākusi demontēt Rīgas Centrāltirgū (RCT) pie Gogoļa ielas esošās patvaļīgās būves – kioskus un nojumes. Šāds lēmums pieņemts, jo pašvaldība neredzēja iespēju turpināt sadarbību ar nomnieku, kura teritorijā notika nelikumīgas darbības – nelegāla cigarešu tirdzniecība, kā arī šī vieta ilgstoši bija visnesakoptākā visā Centrāltirgū.

„Absolūti nav pieņemami, ka Centrāltirgū atrodas būves ar nelegālu statusu, tāpēc sākta to demontāža. 12 būves tiks nojauktas tuvāko divu nedēļu laikā, pārējās – līdz 9. martam,” par to otrdien, 14. janvārī, žurnālistus informēja Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs. „Mēs solījām sakārtot šo teritoriju un, kā var redzēt, šis solījums tiek pildīts”.

Rīgas mērs norādīja, ka pēc teritorijas atbrīvošanas no nelegālajām būvēm par tās tālāko labiekārtošanu būs atbildīga Rīgas Centrāltirgus vadība. „Šis varētu būt publisks laukums, kurā varētu notikt dažādi pasākumi. Aicinu ikvienu vērsties pie mums ar idejām un priekšlikumiem,” sacīja O. Burovs.

Tāpat Rīgas domes priekšsēdētājs uzsvēra, ka nopietni jāstrādā pie tā, lai nelegālā cigarešu tirdzniecība nepārceltos uz citām teritorijām, tāpēc plānots šo jautājumu pārrunāt ar Valsts policiju, Rīgas pašvaldības policiju, kā arī Rīgas Centrāltirgus un Rīgas starptautiskās autoostas pārstāvjiem. O. Burovs arī norādīja, ka Rīgas pašvaldība atbalsta kriminālatbildības ieviešanu par nelegālu tabakas izstrādājumu tirdzniecību.

Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens uzsvēra, ka nav pieļaujama šādu noziedzības perēkļu uzturēšana un šādai aktīvai rīcībai būtu vajadzējis būt jau pirms vairākiem gadiem. Ministrs norādīja, ka viena no viņa prioritātēm, sākot darbu ministra amatā, bijusi cīņa pret nelegālu alkohola un tabakas izstrādājumu tirdzniecību. „Tagad kopā esam nonākuši pie infrastruktūras sakārtošanas, likvidējot vietas, kur slēpties nelegālajiem tirgotājiem. Ceru, ka Saeimā arī tiks atbalstīta iniciatīva par grozījumiem Krimināllikumā,” sacīja S. Ģirģens, piebilstot, ka tālāk nopietni jārisina arī jautājums par kabatzagļiem, ieviešot vairāk patruļu un videonovērošanas kameru.

Rīgas pilsētas izpilddirektors un RCT kapitāldaļu turētājs Juris Radzevičs uzsvēra, ka RCT jānodrošina, lai nelegālā tirdzniecība nenotiktu arī pēc šo būvju nojaukšanas. Lai to varētu sekmīgi paveikt, policijai jāstrādā kopā ar RCT apsardzi, kā arī iedzīvotājiem vajadzētu aktīvi ziņot par novērotajiem nelegālās tirdzniecības gadījumiem.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Juris Šulte norādīja, ka šī nelegālās tirdzniecības problēma ir ne tikai Rīgas Centrāltirgū, bet visā valstī. „To var sakārtot ar izmaiņām likumdošanā, kā arī policijai aktīvi sadarbojoties ar pašvaldībām. Šis ir piemērs, kā sadarbojoties var risināt problēmu,” pauda J. Šulte.

Jau vēstīts, ka RCT pagājušā gada nogalē paziņoja teritorijas nomniekam SIA „Tirdzniecības nams Latgales priekšpilsētā” par vienpusēju zemes nomas līguma izbeigšanu ar 14.01.2020., ievērojot to, ka ir pārkāpti tirgus iekšējās kārtības noteikumi.

Rīgas domes Īpašuma departaments vairākkārt pieprasīja SIA „Tirdzniecības nams Latgales priekšpilsētā” nekavējoties atbrīvot iznomāto zemesgabalu Nēģu ielā 1 no būvju lietotājiem un kustamās mantas, kas atrodas būvēs, kā arī demontēt uz zemesgabala esošās patvaļīgās būves - kioskus un nojumes. Tika norādīts - ja darbi netiks veikti, tad Rīgas domes Īpašuma departaments 13. janvārī sāks demontēt patvaļīgi izbūvētās būves, kas atrodas uz iznomātā zemesgabala.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI