DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. janvārī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Smagi slimu bērnu un pusaudžu medicīniskajai aprūpei Latvijas Pasta klienti saziedo vairāk nekā 10 000 eiro

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019.gadā Latvijas Pasta klienti saziedojuši vairāk nekā 10 000 eiro labdarības organizācijas Ziedot.lv programmai Piepildi bērniņa sapni, kas paredzēta visu Latvijas reģionu bērnu un pusaudžu ar kustību traucējumiem atbalstam. Par Latvijas Pastā ziedotajiem līdzekļiem tiks nodrošināts atbalsts 40 bērniem. Septiņu gadu laikā Latvijas Pasta apmeklētāji Ziedot.lv programmām ziedojuši jau vairāk nekā 90 000 eiro, un ziedojumu vākšana pasta nodaļās turpinās.

Visa 2019.gada laikā Latvijas Pasta pakalpojumu sniegšanas vietās varēja ziedot līdzekļus labdarības organizācijas Ziedot.lv programmai Piepildi bērniņa sapni. Par ziedojumiem, ko Latvijas Pasta klienti ievietojuši ziedojumu kastītēs, šogad iespējams apmaksāt 402 audiologopēda nodarbības 40 bērniem.

Katrs vecāks gaida bērniņa pirmo vārdu – pirmo reizi izdzirdēt “mamma” un “tētis”. Tomēr dažreiz valodas attīstība kavējas un dara raizes vecākiem. Ja bērns nerunā vai apkārtējiem grūti saprast bērna runu, ja ir valodas attīstības aizture, nepareiza skaņu izruna, skaņu jaukšana vai aizstāšana, atsevišķu skaņu neizrunāšana, balss traucējumi, runas tempa un ritma traucējumi, stostīšanās, košļāšanas un rīšanas grūtības, tajā skaitā zīšanas traucējumi, pastiprināta siekalošanās, palīdzēt var audiologopēds.

Regulāras un inovatīvas rehabilitācijas nodrošināšana ir būtisks priekšnoteikums bērnu un jauniešu ar kustību traucējumiem spējai būt patstāvīgiem un iekļauties vienaudžu sabiedrībā. Latvijā šāds atbalsts ik gadu nepieciešams vairākiem simtiem bērnu un pusaudžu, kuru ģimenes pašu spēkiem nespēj segt medicīnisko procedūru izmaksas.

Latvijas Pasta valdes priekšsēdētājs Mārcis Vilcāns: “Esam gandarīti, ka ik gadu mūsu klienti nepagurstoši dāvā savu atbalstu Ziedot.lv programmām, lai palīdzētu bērniem un jauniešiem, kam nepieciešama speciāla medicīniskā aprūpe vai ārstēšana. Latvijas Pasta vārdā saku lielu paldies par ikvienu ziedojumu, ko varam novirzīt tik cilvēcīgu un svarīgu mērķu īstenošanai!”

Savukārt Ziedot.lv vadītāja Rūta Dimanta pauž: “Latvijas Pasts ir kā labo darbu pastnieks, kas ar savu pasta nodaļu palīdzību ļauj iedzīvotājiem nosūtīt savus ziedojumus bērnu atbalstam. Par šiem ziedojumiem bērniem ir iespēja saņemt rehabilitāciju un atbalstu. Iesaistoties ilgtermiņa labdarības programmā, Latvijas Pasts ir lielisks piemērs sociāli atbildīgai rīcībai.”

Latvijas Pasta un Ziedot.lv sadarbība ziedojumu vākšanā sākās 2013.gada nogalē, un kopš tās sākuma pasta nodaļās septiņu gadu laikā saziedoti vairāk nekā 90 000 eiro. Arī šogad Latvijas Pasta nodaļās ziedojumu vākšana tiks turpināta, aicinot palīdzēt bērniem un pusaudžiem saņemt kvalitatīvu rehabilitāciju tepat Latvijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI