DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. janvārī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība
1
1

Notiks NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas vadības maiņas ceremonija

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Trešdien, 15. janvārī, Ādažu bāzē aizsardzības ministrs Artis Pabriks piedalīsies svinīgā ceremonijā, kurā NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas komandiera amatā stāsies pulkvežleitnants Ēriks Eindžels (Eric Angell), nomainot līdzšinējo komandieri pulkvežleitnantu Maiklu Džonu Rīkī (Michael John Reekie), tādējādi noslēdzot piektās Latvijā izvietotās kaujas grupas karavīru rotāciju. 

Daudznacionālo kaujas grupu Latvijā vada Kanāda, un to veido aptuveni 1400 karavīru no Albānijas, Čehijas, Itālijas, Kanādas, Melnkalnes, Polijas, Slovākijas, Slovēnijas un Spānijas, kas rotācijas kārtībā pilda dienesta pienākumus Latvijā, piedaloties mācībās kopā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, tādējādi uzlabojot savietojamību ar reģionālajiem sabiedrotajiem, lai spētu reaģēt uz drošības vides izaicinājumiem.

NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupu izveides un izvietošanas mērķis ir veicināt NATO īstenoto atturēšanu un stiprināt alianses aizsardzību, demonstrējot alianses solidaritāti un apņēmību aizstāvēt aliansi pret jebkāda veida agresijas izpausmēm. Svinīgā NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas sagaidīšanas ceremonija notika 2017. gada 19. jūnijā Ādažu bāzē.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI