DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. janvārī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Bērnu slimnīca iepazīstinās Saeimas deputātus ar aktualitātēm bērnu veselības jomā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā 2020.gada 14.janvārī vizītē ieradīsies Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas Sabiedrības veselības apakškomisijas deputāti, lai tiktos ar slimnīcas vadību, pārrunātu aktuālos jautājumus, iepazītos ar sasniegto un klātienē novērtētu slimnīcas darbību.

Tikšanās laikā Bērnu slimnīcas vadība deputātus iepazīstinās ar slimnīcas stratēģiju, mērķiem un darbības rezultātiem, izceļot sasniegto gan ārstniecības, gan pārvaldības jomā. Bērnu slimnīcas stratēģija tika radīta 2018.-2022.gadam. Tā paredz piecus prioritāros virzienus:

  1. Izcils ārstniecības rezultāts;
  1. Pozitīva pacientu un viņu ģimeņu pieredze;
  2. Profesionāli, motivēti, novērtēti, uz attīstību orientēti darbinieki un komandas;
  3. Organizācija, kas māca, mācās un virza inovācijas;
  4. Finansiāla stabilitāte un ilgtspēja.

Saeimas deputāti tiks iepazīstināti ar nozīmīgiem sasniegumiem, piemēram, bērnu epilepsijas ķirurģijas jomā, tāpat varēs novērtēt pēc labākās starptautiskās prakses ieviesto triāžas procesu Neatliekamās medicīniskās palīdzības un observācijas nodaļā, kā arī pārliecināties par veselības aprūpes kvalitāti Intensīvās terapijas nodaļā, kas tiek novērtēta un salīdzināta ik ceturksni ar labākajām klīnikām Lielbritānijā.

Tāpat deputātiem būs iespēja uzklausīt arī slimnīcas attīstības ieceres, novērtēt infrastruktūras un medicīnas tehnoloģiju attīstības nepieciešamību, kuru atjaunošanai nepietiek budžetā paredzētie finanšu līdzekļi.

Tikšanās laikā tiks aktualizēta medicīnas darbinieku trūkuma tēma.  

Slimnīcas vadība iecerējusi arī iepazīstināt deputātus ar Bērnu slimnīcas nākotnes vīziju, kas paredz pakalpojumus arī ārpus slimnīcas teritorijas, piemēram, telemedicīnu, digitālos risinājumus datu apmaiņai gan organizāciju līmenī, gan pacients- ārsts līmenī u.c.

Būtiska tēma ir arī medicīnas darbinieku iesaiste sabiedrības izglītošanā, veselības pratības veicināšanā, kas pasaulē tiek novērtēts līdzvērtīgi ārstniecības procesiem, jo būtiski pozitīvi ietekmē sabiedrības veselības rādītājus kopumā. Bērnu slimnīca jau gadiem ilgi veic sabiedrības izglītošanas funkciju pediatrijā un vēlas iniciēt šo funkciju sakārtošanu nozarē, tajā skaitā paredzot tam atbilstošu finansējumu.

Tāpat deputātiem būs iespēja iepazīties ar pacientu pieredzes aptaujas rezultātiem un paredzētajiem uzlabojumiem 2020.gadā. Bērnu slimnīca ir pirmā slimnīca Latvijā, kas ieviesusi pacientu pieredzes tiešsaistes aptauju, kas aprobēta no ASV un daudzu citu attīstītāko pasaules valstu pacientu pieredzes aptaujām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI