DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. janvārī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība
1
1

Valsts policija pabeidz izmeklēšanu kriminālprocesos par automašīnu zādzībām

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Saldus un Liepājas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas ir pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesos par automašīnu zādzībām un vadīšanu, atrodoties alkoholisko dzērienu ietekmē un bez tiesībām. Kriminālprocesi šobrīd ir nodoti prokuratūrām kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Pagājušā gada nogalē, 23.decembrī ap pulksten 03:00 Valsts policijā saņemta informācija par to, ka kāds jaunietis, kurš vēl nav sasniedzis pilngadību, ir iekļuvis ceļu satiksmes negadījumā, pašam iebraucot kokā Pampāļu pagastā. Valsts policijas amatpersonas uz notikuma vietu izsauca Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekus, kuri jaunieti ar gūtajām traumām nogādāja medicīnas iestādē. Jaunietis automašīnu vadījis, būdams alkohola reibumā un bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. Jaunieša izelpā konstatētas 1,66 promiles alkohola. Tāpat noskaidrots, ka jaunietis pārvietojies ar zagtu automašīnu.

Valsts policijā par notikušo tika uzsākts kriminālprocess par zādzību un par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību un ja vadītājs atrodas alkohola reibumā. Noskaidrots, ka jaunietis kopīgi lietojis alkoholu ar mazpazīstamu personu un brīdī, kad vīrietis iesnaudies, jaunietis izmantojis izdevību un paņēmis automašīnu “Audi”.

Kā jau informējām, līdzīgs gadījums pagājušajā nedēļas nogalē, 5.janvārī notika Liepājas iecirkņa apkalpojamā teritorijā, kur vīrietis Durbes novadā, Dunalkas pagastā pēc svinībām, kamēr pārējie svinību viesi gulējuši, nozaga automašīnu “Opel” un ar to pārvietojās, būdams alkohola reibumā un bez tiesībām. Automašīna pēc 20 minūtēm tika apturēta Durbes novadā, Tadaiķu pagastā. Arī šajā gadījumā izmeklēšana ir pabeigta un kriminālprocess paātrinātā procesa kārtībā ir nodots prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai. Soda apmēru noteiks tiesa.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI