DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. janvārī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Aicina apmeklēt 1991. gada barikāžu atcerei veltītu koncertu Rīgas Domā un piemiņas pasākumus pilsētā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Janvāris ir barikāžu atceres mēnesis, tāpēc Rīgā notiks vairāki šiem spriedzes pilnajiem notikumiem veltīti pasākumi, un viens no lielākajiem ir barikāžu aizstāvju atcerei veltītais koncerts “Piesaukšana” Rīgas Domā, kas notiks 20. janvārī plkst. 19.00. Ieeja koncertā ir bez maksas.

Tradicionāli barikāžu aizstāvju atcerei Rīgas Domā notiek koncerts. Šogad Rīgas dome iedzīvotājus aicina uz koncertu “Piesaukšana”, kurā piedalīsies komponisti Mārtiņš Brauns un Uģis Prauliņš, dziedās postfolkloras grupa “Iļģi”, Rīgas Tehniskās universitātes vīru koris “Gaudeamus”, jauktais koris “Cantus fortis” diriģenta Ivara Cinkuss vadībā.

Koncerta programmā skanēs fragmenti no Mārtiņa Brauna poēmas “Daugava” ar Raiņa vārdiem, kā arī Uģa Prauliņa radītā kantāte ar Jāņa Jaunsudrabiņa tekstu “Piesaukšana. Piemini Latviju”.

Pieminot 1991. gada barikāžu laiku, Rīgā notiks arī citi pasākumi. 13. janvārī atceres ugunskurs tiks iedegts Zaķusalā, bet 16. janvārī būs ziedu nolikšana un piemiņas brīdis pie Vecmīlgrāvja tilta. Savukārt 20. janvārī jau no rīta tik iedegti piemiņas ugunskuri Doma laukumā, ikvienam interesentam būs iespēja apmeklēt 1991. gada barikāžu muzeja ekspozīciju un piedalīties ziedu nolikšanas ceremonijā pie Brīvības pieminekļa un kritušo piemiņas vietās Bastejkalnā. Šajā dienā barikāžu laika atceres ugunskuri degs arī pie Latvijas Republikas Saeimas ēkas.

Koncerts “Piesaukšana” tapis Rīgas domei, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentam sadarbībā ar Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienību.

Informāciju sagatavoja: Indra Vilde – Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta sabiedrisko attiecību vadītāja, tālr. 67026838, mob. 26708034.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI