DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. janvārī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Latvijas vēstniece Elita Kuzma iesniedz akreditācijas vēstuli Neatkarīgā Maltas ordeņa princim un lielmestram

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2020. gada 8. janvārī Latvijas vēstniece Elita Kuzma iesniedza akreditācijas vēstuli Neatkarīgā militārā un hospitālā Svētā Jeruzalemes Jāņa, Rodas un Maltas Ordeņa princim un lielmestram Viņa Eminentajai Augstībai Fra Džakomo Dalla Torre del Tempio di Sangvineto (Fra' Giacomo Dalla Torre del Tempio di Sanguinetto). Sarunā ar Neatkarīgā Maltas ordeņa princi un lielmestru piedalījās arī Neatkarīgā Maltas ordeņa ārlietu ministrs brīvkungs Albrehts fon Bēzelagers (Albrecht Freiherr von Boeselager).

Princis un lielmestrs apsveica vēstnieci ar Neatkarīgā Maltas ordeņa un Latvijas Republikas diplomātisko attiecību dibināšanas 15 gadiem un pauda interesi vizīšu apmaiņai augstākajā līmenī. Sarunā amatpersonas pārrunāja daudzpusējās sadarbības jautājumus, kā arī starptautisko tiesību un cilvēktiesību nozīmi. Neatkarīgā Maltas ordeņa princis un lielmestrs interesējās par drošību Baltijas reģionā un Latvijas attiecībām ar kaimiņvalstīm.

E. Kuzma uzsvēra Neatkarīgā Maltas ordeņa starptautisko nozīmi un humanitāro un mediācijas ieguldījumu, izmantojot savas spēcīgās puses – politisko neatkarību un gadsimtiem uzkrāto pieredzi, lai veicinātu humānās situācijas atvieglošanu un izlīgumu aktuālo krīžu situācijās. Vēstniece pateicās par Neatkarīgā Maltas ordeņa sniegto humanitāro atbalstu Latvijas maznodrošinātajiem iedzīvotājiem, īpaši pēc Latvijas neatkarības atgūšanas. Šajā laikā Neatkarīgais Maltas ordenis dažādos labdarības projektos Latvijā ieguldīja ap 7 milj. eiro.

Neatkarīgais Maltas ordenis ir nozīmīga Romas katoļu baznīcas humānās palīdzības organizācija, kas vienlaicīgi ir starptautisko tiesību subjekts ar tiesībām dibināt diplomātiskās attiecības un slēgt līgumus. Ordenim šobrīd ir arī novērotāja statuss vairākās starptautiskajās organizācijās. Neatkarīgā Maltas ordeņa nodibināto diplomātisko attiecību skaits ar valstīm ir strauji pieaudzis – pašlaik ordenim diplomātiskās attiecības ir ar 109 pasaules valstīm.

E. Kuzma ir arī vēstniece pie Svētā Krēsla un rezidēs Rīgā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI