DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. janvārī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Valsts policija pabeidz izmeklēšanu kriminālprocesā ar četriem noziedzīgiem nodarījumiem

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas ir pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesā par laupīšanu, mantas bojāšanu, transportlīdzekļa vadīšanu, atrodoties alkohola reibumā un bez tiesībām, kā arī dokumentu viltošanu. Šobrīd kriminālprocess ir nodots prokuratūrā kriminālvajāšanas uzsākšanai. 

Pagājušā gada 29.jūnijā ap pulksten 00:20 Valsts policijā saņemta informācija par to, ka Popē divi vīrieši centušies nozagt motorolleri. Valsts policija, reaģējot uz saņemto informāciju, Ventspilī apturēja automašīnu “Volvo”, kuras vadītājs, dzimis 1993.gadā, to vadījis, būdams alkohola reibumā un bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām. Vīrietis gan uzrādījis it kā ārvalstīs izdotu vadītāja apliecību, kas izrādījās viltojums.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirknī par notikušo tika uzsākts kriminālprocess par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību un ja vadītājs atrodas alkohola reibumā, kā arī par dokumenta, kas piešķir tiesības vai atbrīvo no pienākumiem, zīmoga vai spiedoga viltošanu. Tāpat tika uzsākts kriminālprocess par laupīšanu.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka divas personas ar automašīnu “Volvo” piebraukušas Popē pie trīs jauniešiem un, piedraudot ar vardarbību un pagrūžot vienu jaunieti, nolaupīja motorolleri. Motorollers tika iecelts automašīnā, taču, dodoties prom, tas izkritis ārā. Atgriežoties pie nolaupītās mantas, vīrieši to aizdedzinājuši.

Valsts policija ir pabeigusi izmeklēšanu šajos kriminālprocesos – par svešas kustamas mantas nolaupīšanu, ja tā saistīta ar vardarbību vai vardarbības piedraudējumu (laupīšana) , par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu, par transportlīdzekļa vadīšanu, ja nav transportlīdzekļa vadīšanas tiesību un ja vadītājs atrodas alkohola reibumā, kā arī par dokumenta, kas piešķir tiesības vai atbrīvo no pienākumiem, zīmoga vai spiedoga viltošanu.

Saskaņā ar Krimināllikumu, bargākais sods par šiem noziegumiem, proti, mantas iznīcināšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu, ir brīvības atņemšana līdz desmit gadiem. Soda apmēru noteiks tiesa.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI