DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. janvārī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Vakar ugunsgrēkos izglābti divi cilvēki

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 8.janvāra plkst. 6.30 līdz 9. janvāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 31 izsaukumus – 15 uz ugunsgrēku dzēšanu, astoņus uz glābšanas darbiem, bet astoņi izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar plkst. 10.51 VUGD saņēma informāciju, ka Dobelē daudzdzīvokļu vienstāva mājā ir izveidojies sadūmojums un skan dūmu detektors. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka vienā no dzīvokļiem deg istaba 25m2 platībā. Tā kā sadūmojums ēkā jau bija izplatījies, ugunsdzēsēji glābēji pārmeklēja blakus esošos dzīvokļus. Vienā no tiem tika atrasts cilvēks, kurš tika izglābts un nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas bija evakuējušies trīs cilvēki. Veicot dzēšanas darbus, cieta arī ugunsdzēsējs glābējs. Darbi notikuma vietā noslēdzās plkst. 12.29.

Plkst. 11. 53 tika saņemts izsaukums uz Ludzas novada Rundēnu pagastu, kur dega dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka notikuma vietā deg koka dzīvojamā māja 100m2 platībā. Veicot apsekošanu, tika noskaidrots, ka ēkā nebija uzstādīts dūmu detektors, kā arī nebija uzstādīts ugunsdzēsības aparāts. Ugunsgrēks likvidēts plkst. 15.15.

VUGD atgādina, ka no šā gada 1.janvāra visos mājokļos – gan dzīvokļos, gan privātmājās – ir jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem, bet privātmājas papildus jānodrošina ar ugunsdzēsības aparātu!

Plkst. 16.27 ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumu Rīgā, kur dzīvoklī dega bez uzraudzības uz ieslēgtas plīts atstāts piededzis ēdiens. No notikuma vietas tika izglābts cilvēks un nodots NMPD mediķiem. Plkst. 17.15 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās uz vairākiem izsaukumiem, kur divos gadījumos dega atkritumi, elektrības vadi, dūmvadā dega sodrēji, vēl divos citos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, sadzīves mantas un garāža.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI