DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. janvārī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Kariņš: valdības un Latvijas Bankas kopīgais mērķis ir veicināt prognozējamu ekonomikas izaugsmi

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš, 8. janvārī tiekoties ar Latvijas Bankas prezidentu Mārtiņu Kazāku, pārrunāja situāciju ekonomikā Latvijā un pasaulē, kā arī valdības un Latvijas Bankas turpmāko sadarbību.

“Esmu gandarīts par iespēju pirmo reizi kā valdības vadītājam tikties ar Latvijas Bankas prezidentu. Latvijas Bankas ekspertīze ir būtiska, lai pieņemtu izsvērtus lēmumus Latvijas ekonomikas potenciāla realizēšanā. Tā liecina, ka mums ir jāpievērš lielāka uzmanība izglītības sistēmas uzlabojumiem, lai nākotnē mūsu darbaspēks kļūtu kvalificētāks, un nepieciešams vairāk ieguldīt zinātnē, kur ir sasaiste starp zinātni un uzņēmējdarbību. Mums ir jāmeklē veidi, kā iedrošināt uzņēmumus, mājsaimniecības un komercbankas vairāk ieguldīt ekonomikā. Potenciāls mūsu tautsaimniecībai ir un tas ir jārealizē. Tas ir valdības izaicinājums,” pēc tikšanās uzsvēra K. Kariņš.

Tikšanās laikā pārrunāts arī Latvijas progress finanšu nozares “kapitālajā remontā”. “Pēdējā gada laikā Latvijas institūcijas ir koordinēti paveikušas patiešām iespaidīgu darbu tiesību aktu sakārtošanā un praktisko pasākumu piemērošanā noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas jomā, un nebūt nedomā apstāties pie sasniegtā! Caurspīdīgs, ilgtspējīgs un drošs finanšu sektors ir nepieciešams, pirmkārt, jau mums pašiem, un tam ir jākļūst par “new normal” jeb jauno realitāti,” pauda M. Kazāks, piebilstot, ka šī ir visas Eiropas līmeņa prioritāte, kas prasa attiecīgu jaudīgu institucionālo regulējumu un instrumentus. K. Kariņa valdības īstenotās vērienīgās pārmaiņas finanšu sektorā ir būtiskas tautsaimniecības attīstībai, un palīdzēs stiprināt tās ilgtspēju.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI