DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. janvārī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Siguldā pieaug jaundzimušo un iedzīvotāju skaits

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pagājušajā gadā Siguldas novadā deklarēti 249 jaundzimušie – 121 zēns un 128 meitenes, tādejādi iezīmējot jaundzimušo skaita pieaugumu par turpat 10%, kas Latvijas mērogā, kad mazuļu nākšana pasaulē samazinājusies un sasniegusi vienu no zemākajiem rādītājiem, ir signāls, ka Latvijas mīlētākā pilsēta ir vieta, kur jaunās ģimenes izvēlas dzīvot, lai nodrošinātu kvalitatīvu izglītību un pakalpojumu pieejamību.

Populārākie vārdi, kas doti 2019. gadā dzimušajiem zēniem – Artūrs, Ernests, Lūkass, savukārt meitenēm – Karlīna, Paula, Dārta. Interesantākie vārdi 2019. gadā dzimušajiem zēniem – Neitans, Ramons Rojs, bet meitenēm – Alija, Eloīse, Mija Mārvela, Railija Mia.

Dzimstība pret pērnā gada rādītājiem 2019. gadā palielinājusies arī Siguldas slimnīcā – piedzimuši 1062 mazuļi – 518 meitenes un 544 zēni.

2019. gadā Siguldas novadā reģistrētas 180 laulības – 20 ārpus Siguldas novada Dzimtsarakstu nodaļas un 36 novada baznīcās. Visbiežāk laulību slēgt izvēlējās sievietes no 25 līdz 29 gadiem, bet vīrieši vecumā no 30 līdz 34 gadiem.

Kopš 2012. gada Siguldas novada pašvaldības domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics svinīgā pasākumā „Esmu dzimis Siguldas novadā” sveic novadā dzimušos novadniekus un viņu ģimenes, pasniedzot īpaši veidotas medaļas, kurās iegravēts novada ģerbonis un mazuļa dzimšanas gads. Savukārt jau no 2010. gada vecāki, kas Siguldas novadā deklarējuši savu pamata dzīves vietu ne mazāk kā 12 mēnešus pirms bērna reģistrācijas, saņem 320 eiro pabalstu, bet ja dzīvesvietu Siguldas novadā divpadsmit mēnešus pirms bērna dzimšanas ir deklarējis viens no jaundzimušā bērna vecākiem, pabalsts tiek izmaksāts 50% apmērā.

Jau ziņots, ka 2019. gada 1. decembrī Siguldas novada iedzīvotāju skaits pārsniedza 19 tūkstošus novadnieku.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI