DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. janvārī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Valsts policija ir pabeigusi izmeklēšanu kriminālprocesā par dubultslepkavību Talsu novadā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pagājušā gada martā Talsu novadā, Vandzenes pagastā kādā īpašumā tika atrastas divas personas ar vardarbīgas nāves pazīmēm. Uz aizdomu pamata par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu tika aizturēti divi vīrieši, kuri jau iepriekš ir nonākuši policijas redzeslokā. Šobrīd izmeklēšana kriminālprocesā ir pabeigta un tas ir nodots prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Pagājušā gada 22.martā Valsts policijā no kādas personas tika saņemta informācija par to, ka Talsu pusē ir noslepkavoti divi cilvēki. Valsts policija aizbrauca līdz cilvēkam, kurš veica izsaukumu, taču uz vietas cilvēks neko skaidri nevarēja pateikt, varēja vien manīt, ka vīrietis ir satraukts un atrodas alkohola reibumā. Tāpat uz vīrieša apģērba bija asinis, kas liecināja par to, ka kaut kas ir noticis. Precīzu adresi vīrietis nepateica, taču, turpinot ar viņu runāt, likumsargi ieguva informāciju, kas norāda uz iespējamo īpašumu. Ierodoties īpašumā Talsu novadā, Vandzenes pagastā, uz grīdas tika atrasti divi miruši cilvēki ar acīmredzamām vardarbīgas nāves pazīmēm. Abi bija cienījamos gados – vīrietis dzimis 1925.gadā, bet sieviete – 1936.gadā.

Valsts policija uzsāka kriminālprocesu un uz aizdomu pamata par noziedzīga nodarījuma izdarīšanu aizturēja divas personas, no kurām viens bija zvana veicējs. Izmeklēšanā noskaidrots, ka abi vīrieši ieradās pie senioriem un viens no vīriešiem ar nazi izdarīja uzbrukumu. Ekspertīzes atzinumā teikts, ka vīrietis upuru ķermeņos veicis vairāk kā desmit naža dūrienus.

Pēc nozieguma izdarīšanas no senioru mājām tika paņemta nauda, vairāk kā viens tūkstotis eiro, ko abi aizdomās turētie tērēja braucienam līdz Talsiem un pēc tam nospēlējot spēļu zālē. Nauda tika daļēji atgūta un atdota piederīgajiem.

Abi vīrieši jau iepriekš ir nonākuši policijas redzeslokā un viens no viņiem jau ir vairakkārt sodīts. Vīriešiem tika piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums. Valsts policija ir pabeigusi izmeklēšanu par slepkavību sevišķi pastiprinošos apstākļos, ja noslepkavotas divas vai vairākas personas.

Par šādu noziegumu soda ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no piecpadsmit līdz divdesmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. Soda apmēru noteiks tiesa.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI