DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. janvārī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Valsts sekretārs akreditācijas vizītē pieņem jauno Filipīnu vēstnieci

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2020. gada 6. janvārī Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Pelšs tikās ar Filipīnu Republikas jauno vēstnieci Leu Basinangu-Ruisu (Leah M. Basinang-Ruiz), kura Latviju apmeklē akreditācijas vizītē.

A. Pelšs pauda gandarījumu par Latvijas un Filipīnu divpusējo attiecību attīstību un apliecināja atbalstu ES-Filipīnu dialogam. Viņš norādīja, ka Latvijas un Filipīnu ekonomiskajām attiecībām ir potenciāls, kas varētu tikt vairāk attīstīts pakalpojumu sektora jomā, īpaši informācijas un komunikāciju tehnoloģijās. Tāpat valsts sekretārs uzsvēra nepieciešamību noslēgt līgumu par nodokļu dubultās uzlikšanas novēršanu, lai veicinātu abu valstu uzņēmējdarbību.

Amatpersonas atzinīgi novērtēja Latvijas un Filipīnu politiskā dialoga aktivizēšanu. Pērn 16. decembrī, tiekoties ārlietu ministram Edgaram Rinkēvičam un Filipīnu ārlietu sekretāram Teodoro Locsinam ASEM ārlietu ministru sanāksmes laikā Madridē, tika ierosināts izveidot politisko konsultāciju mehānismu starp abu valstu Ārlietu ministrijām.

Lea Basinanga-Ruisa Ārlietu ministrijā iesniedza akreditācijas vēstules kopiju. Vēstnieces akreditācijas ceremonija pie Latvijas Valsts prezidenta Egila Levita plānota 2020. gada 7. janvārī.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI