DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. janvārī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība
1
1

VID Nodokļu un muitas policijas pārvalde izņem puskilogramu bīstamu psihotropo vielu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019.gada decembrī, veicot padziļinātu pasta sūtījuma muitas kontroli, Valsts ieņēmumu dienesta (VID) darbinieki tajā atklāja pulverveida augu izcelsmes masu, kas satur jaunu bīstamu psihotropo vielu mitragyna speciosa (kratom).

Pasta sūtījuma kontroles laikā konstatēts, ka sūtījumā no Nīderlandes atrodas vairāki iepakojumi ar pulverveida augu izcelsmes masu - 501.1 g, kas satur jaunu bīstamu psihotropo vielu mitragyna speciosa.

VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldē tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 190.1 panta1 otrajā daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma sastāva pazīmēm par psihotropo vielu kontrabandu lielā apmērā.

2019.gada decembrī, veicot speciālo izmeklēšanas darbību - noziedzīgas darbības kontrole, tika aizturēta persona, kura bija ieradusies pēc pasta sūtījuma.  Persona savu vainu noziedzīgajā nodarījumā atzina un tai piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Saskaņā ar Kriminālprocesa likuma 19.pantu neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

VID atkārtoti informē, ka ir svarīgi apzināties, ka pasta sūtījumi tiek kontrolēti un uz tiem attiecas visi normatīvajos aktos noteiktie ierobežojumi un aizliegumi preču un priekšmetu pārvietošanai pāri valsts robežai. Narkotisko vielu kontrabanda ir smags vai sevišķi smags noziegums, par ko paredzēta kriminālatbildība ko soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz desmit gadiem, tādēļ katram iedzīvotājam, jo īpaši jauniešiem, ir jāapzinās, iespējams, neapdomātās rīcības sekas, pasūtot un saņemot šādus pasta sūtījumus, vieglprātīgi paļaujoties uz iespēju palikt nenotvertam un nesodītam.

VID kopumā 2019.gadā izņēmis aptuveni 7,2 tonnas narkotisko, psihotropo vielu vai to prekursoru.

#Atkrāpies! ir pretkrāpšanas kustība, kurā apvienojušās Latvijas valsts pārvaldes iestādes, kas cīnās pret krāpniecību dažādās jomās un izpausmēs, kā arī Latvijas iedzīvotāji un organizācijas, kas stingri iestājas pret jeb kāda veida krāpšanu. Vairāk informācijas un iespēja iesaistīties kustībā www.atkrapies.lv.

1 Krimināllikuma 190.1 panta otrā daļa - par iespējamo narkotisko, psihotropo vai jaunu psihoaktīvo vielu, kā arī to saturošu izstrādājumu vai prekursoru, kuru aprite ir aizliegta vai ierobežota, pārvietošanu pāri Latvijas Republikas valsts robežai nelikumīgā veidā,ja tās izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās vai ja tās izdarītas lielā apmērā

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI