DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. janvārī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Iepazīstinās ar Bērnu antropometrisko parametru un skolu vides pētījuma rezultātiem

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Trešdien, 8. janvārī, plkst.12:00 mediju pārstāvji aicināti uz preses konferenci, kurā tiks prezentēti jaunākie pētījuma dati par 7 un 9 gadus vecu skolēnu liekās ķermeņa masas un aptaukošanās izplatību, šo bērnu veselības paradumiem mājās, kā arī skolu vides atbilstību veselīgu paradumu veicināšanai.

Liekā ķermeņa masa un aptaukošanās ir būtiska veselības problēma bērniem un to izraisītās sekas turpinās arī pusaudžu un pieaugušā vecumā, palielinot risku pieaugušo vecumā saslimt ar sirds un asinsvadu slimībām, kā arī 2.tipa cukura diabētu. Būtiskākie riska faktori, kas ietekmē liekā svara un aptaukošanās attīstību ir nepietiekamas fiziskās aktivitātes un neveselīgi uztura paradumi, kas salīdzinoši vienkārši ir novēršami.

Latvijā šis pētījums tiek veikts kopš 2007. gada un tā rezultāti tiek izmantoti gan sabiedrības veselības politikas izstrādē, gan īstenoto pasākumu novērtēšanā.

Preses konferencē piedalīsies:

  • Ilze Viņķele, veselības ministre;
  • dr.Iveta Dzīvīte – Krišāne, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Bērnu slimību klīnikas virsārsts, bērnu endokrinologs;
  • Iveta Pudule, Slimību profilakses un kontroles centra vecākā sabiedrības veselības analītiķe;
  • Aina Rubene, Stāķu pamatskolas sporta skolotāja.
Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI