DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. janvārī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizvadītajā diennaktī ugunsgrēkos Rīgā cieta divi cilvēki

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no šī gada 4.janvāra plkst. 6.30 līdz 6. janvāra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 70 izsaukumus – 21 uz ugunsgrēku dzēšanu, 37 uz glābšanas darbiem, bet 12 izsaukumi bija maldinājumi.

Šorīt plkst. 4.36 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Rīgā, kur dzīvojamā mājā bija izveidojies sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka divstāvu dzīvojamās mājas dzīvoklī deg mēbeles 3m2 platībā. Ēkas kāpņu telpā bija nostrādājis dūmu detektors un pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās, kaimiņš, riskējot ar savu veselību un dzīvību, izglāba piedūmotajā dzīvoklī esošu cilvēku, kurš bija cietis ugunsgrēkā un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Plkst. 5.37 ugunsgrēks tika likvidēts. VUGD pateicas kaimiņam par drosmīgo un pašaizliedzīgo rīcību!

VUGD atgādina: no šā gada 1.janvāra visos mājokļos jābūt uzstādītiem dūmu detektoram! Tas, reaģējot uz ugunsgrēkā radušos sadūmojumu, ar ilgu un skaļu signālu brīdinās par izcēlušos nelaimi, pievērsīs cilvēku uzmanību, ļaus izglābties un izsaukt ugunsdzēsējus glābējus. Detektoriem obligāti jābūt uzstādītiem dzīvokļos, bet koplietošanas telpās to var izvietot papildu drošībai, jo, piemēram, šorīt sadūmojumu ēkā palīdzēja konstatēt detektors, kas atradās kāpņu telpā.

Vakar plkst. 15.12 VUGD saņēma izsaukumu Rīgā, kur dega vieglā automašīna 1m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš tika nodots NMPD darbiniekiem. Plkst.15.54 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, sadzīves mantas, bez uzraudzības uz ieslēgtas plīts atstāts piededzis ēdiens, elektrolīnijas balsta stabs, vieglā automašīna, sodrēji dūmvadā un ventilācijas šahtā, elektrosadales skapis, neapsaimniekotas ēkas, saimniecības ēkas jumts, egle dzīvoklī, dzīvojamā māja, pirts.

Sestdien Viļakas novadā ugunsdzēsēji glābēji no dīķa izcēla bojāgājušu cilvēku un nodeva Valsts policijas darbiniekiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI