DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. janvārī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Vizītē Latvijā ierodas Polijas bruņoto spēku Ģenerālštāba priekšnieks

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīt, 3. janvārī vizītē Latvijā ieradīsies Polijas bruņoto spēku Ģenerālštāba priekšnieks ģenerālis Raimunds Andžejčaks (Rajmund Andrzejczak), lai tiktos ar  Nacionālo bruņoto spēku komandieri ģenerālleitnantu Leonīdu Kalniņu un apmeklētu Latgales atbrīvošanas simtgadei veltītos pasākumus Daugavpilī un Krāslavā.

Tikšanās laikā pārrunās Latvijas un Polijas bruņoto spēku sadarbību aizsardzības jomā, Polijas dalību NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupā, kā arī starptautiskās un reģionālās drošības aktuālos jautājumus.

NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupā dienesta pienākumus pilda 160 Polijas bruņoto spēku karavīri.

1919. gada decembrī, noslēdzoties Rietumkrievijas Brīvprātīgo armijas padzīšanai no Latvijas teritorijas, bija atlicis noslēdzošais Latvijas Neatkarības kara posms –  Latgales atbrīvošana. 1919. gada jūlijā izveidotā  Latvijas armija šo uzdevumu veica kopā ar Polijas bruņotajiem spēkiem, smagās kaujās atbrīvojot Latgali no lielinieku kontroles.

Daugavpils, Preiļu, Rušenicas, Rēzeknes, Ludzas un citu apdzīvoto vietu atbrīvošana iezīmē Latvijas armijas uzvaru ceļu, kas noslēdzās 1920. gada 11. augustā ar Latvijas-Padomju Krievijas miera līgumu. Līdz ar Miera līguma parakstīšanu noslēdzās Latvijas Neatkarības karš.

Jau ziņots, ka 7. janvārī Liepājā tika atklāti Latvijas Neatkarības kara un Latvijas armijas 100. gadadienas pasākumi, kas norisinājās 2019. gadā un turpināsies šogad. Pasākumi notiek hronoloģiski atbilstoši vēstures notikumiem visā Latvijā, atspoguļojot to vēsturisko virzību Latvijas teritorijā un izšķirošās cīņas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI