DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. decembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

No amata atkāpies VNĪ padomes loceklis Ansis Grasmanis

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien no amata atkāpies VAS “Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ) padomes loceklis Ansis Grasmanis, kurš nolēmis turpmāk aktīvāk pievērsties starptautiskās sadarbības projektiem Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas uzdevumā un vienlaikus arī darboties sociālajā uzņēmējdarbībā.

Ansis Grasmanis komentē: “Arī turpmāk ir nodrošināta VNĪ darba nepārtrauktība, jo uzņēmumu kopā ar kolēģiem esam veidojuši ar augstu atbildības izjūtu, valsts īpašumu būvējot un pārvaldot godam. Uzskatu, ka VNĪ izveidots par kompetentu, modernu un atvērtu valsts uzņēmumu, ko respektē nozarē.”

Viņš arī piebilst, ka kapitālsabiedrība īstenojusi būtisku un ekonomiski pamatotu pārmaiņu vadību, lai efektīvi apsaimniekotu nekustamos īpašumus. Viņa ieskatā, uzņēmuma stratēģiski pārdomātai darbībai arī nākotnē svarīgi rūpēties par to, lai uzņēmumā strādātu kompetenta un atbildīgu ekspertu komanda, kas viens otru papildina ar savām zināšanām un prasmēm.

“Pateicos VNĪ akcionāram par uzticēšanos strādāt valsts uzņēmuma labā, kā arī augstu vērtēju sadarbību ar VNĪ kolēģiem, kas kopīgiem spēkiem to izveidojuši par ilgtspējīgu un stabilu valsts uzņēmumu,” saka A. Grasmanis.

Par turpmāko VNĪ vadības modeli tiks paziņots atsevišķi.

Ansis Grasmanis pievienojās VNĪ padomei 2017. gada 2. maijā. Viņš ir Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas nominētais direktoru padomes loceklis Biznesa bankā Kosovā. A. Grasmanis arī konsultē finanšu jomas uzņēmumu Ukrainā. Viņš kopā ar ģimeni no neatkarības laika pirmsākumiem attīsta sociālo uzņēmumu “Senā klēts”, kas popularizē etnogrāfiski pareizus tautas tērpus, popularizējot Latvijas novadu bagātīgo kultūras mantojumu daudzviet pasaulē.

VNĪ pašlaik īsteno 85 infrastruktūras attīstības projektus aptuveni 180 miljonu eiro apmērā un strādā pie 25 jaunām projektu idejām. Uzņēmums nodrošina profesionālu nekustamo īpašumu apsaimniekošanu un pārvaldību apmēram 450 nekustamajiem īpašumiem ar 1200 ēkām 1,1 miljonu kvadrātmetru platībā un vairāk nekā 4000 zemes īpašumu 10 miljonu kvadrātmetru platībā. Šogad Korporatīvās atbildības un ilgtspējas institūta „Ilgtspējas indeksa” vērtējumā VNĪ saņēma augsto zelta godalgu un speciālbalvu par straujāko izaugsmi, kā arī tika iekļauta VID “Baltā saraksta” zelta līmenī. Savukārt Pārresoru koordinācijas centrs VNĪ 2018. gada darbībai sniedzis novērtējumu “ļoti labi”.

VNĪ dibināts 1996. gadā, tā 100% akcionārs ir Latvijas Republikas Finanšu ministrija. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI