DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. decembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizvadītajās Ziemassvētku brīvdienās ugunsgrēkos izglābts viens cilvēks, bet trīs – cieta

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no šī gada 23. decembra plkst. 6.30 līdz 27. decembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 154 izsaukumus – 42 uz ugunsgrēku dzēšanu, 67 uz glābšanas darbiem, bet 45 izsaukumi bija maldinājumi.

Pirmdien plkst. 22.31 VUGD saņēma izsaukumu Balvos, kur dzīvojamā mājā bija izveidojies sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka divstāvu dzīvojamās mājas dzīvoklī deg sadzīves mantas un atkritumi 15m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies 10 cilvēki. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotām telpām izglāba vienu cilvēku, kurš bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem. Plkst. 01.15 ugunsgrēks tika likvidēts.

Trešdien plkst. 06.39 tika saņemts izsaukums Rīgā, kur no daudzstāvu dzīvojamās mājas logiem cēlās liesmas un dūmi. Ierodoties notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka piecstāvu dzīvojamā mājā deg dzīvoklis pilnā 42m2 platībā. Ugunsgrēkā cieta 2 cilvēki, kas tika nodoti NMPD darbiniekiem. No ēkas evakuējās 55 cilvēki. Plkst. 12.19 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Ceturtdien plkst. 15.44 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Olaines novada Olaines pagastā, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju dega dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā tika konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg divstāvu dzīvojamā mājas otrais stāvs un jumts kopumā 135m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no degošās ēkas evakuējās viens cilvēks. Plkst. 00.34 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Salīdzinot ar aizvadītajiem diviem gadiem, šogad pavadītas mierīgas brīvdienas. 2018.gadā Ziemassvētku brīvdienās ugunsgrēkos gāja bojā divi cilvēki, bet cieta – astoņi, bet 2017.gadā šajā pašā laika posmā ugunsgrēkos gāja bojā divi, bet cieta seši cilvēki. 

Katru gadu Ziemassvētku brīvdienu laikā ir bijuši ugunsgrēki, kuru iespējamais iemesls ir saistīts ar bez uzraudzības atstātām degošām svecēm, t.sk., adventes vainagos un eglītē. Šogad brīvdienās divos gadījumos ugunsdzēsēji glābēji Rīgā steidzās uz izsaukumiem, kur dega adventes vainags nelielā platībā un šajos ugunsgrēkos cietušo nebija.

VUGD atgādina: ievērojiet maksimālu piesardzību, dedzinot sveces! Parūpējieties, lai svešu liesmas neaizdedzinātu adventes vainagu vai tā dekorācijas! Uzstādiet dūmu detektoru, kas ziņos par telpās izveidojušos sadūmojumu!

Trešdien Daugavpils novadā ugunsdzēsēji glābēji no ūdenstilpēm izcēla divus bojāgājušus cilvēkus – vienu no dīķa, otru no meliorācijas grāvja – un nodeva Valsts policijai. VUGD šogad no ūdenstilpēm izcēlis kopumā 96 bojāgājušos.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI