DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. decembrī, 2019
Lasīšanai: 6 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Nedēļas nogale uz valsts robežas un valsts iekšienē

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 20. decembrī, Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 29 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 20 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

·         Konstatēts viens ārzemnieks ar viltotiem dokumentiem

Lidostas "Rīga" robežkontroles punktā konstatēts viens Latvijā ieceļojošs Kazahstānas pilsonis, kura pasē bija viltotas robežšķērsošanas spiedogu atzīmes. Persona saukta pie administratīvās atbildības.

·         Ieceļošana Latvijā liegta pieciem ārzemniekiem

Pāternieku un Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Krievijas un vienam Mjanmas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, vienam Kirgizstānas pilsonim, jo ārzemnieks nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus un ārzemniekam nebija pietiekamu iztikas līdzekļu Šengenas zonas valstu apmeklējumam, savukārt Terehovas robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta diviem Moldovas pilsoņiem, jo ārzemniekiem ir spēkā liegums ieceļot un uzturēties Šengenas zonas valstīs. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti trīs ārzemniekiem

Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens Kirgizstānas, viens Tadžikistānas un viens Gruzijas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks, pārsniegts bezvīzu režīma noteiktais uzturēšanās laiks) Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta vienam Latvijas pilsonim

Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens Latvijas pilsonis, kura pase nav derīga ceļošanai. Personai liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti divām personām – vienai personai bez noteikta statusa un vienam Latvijas bezvalstniekam.


Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu septiņām personām – diviem Krievijas, diviem Baltkrievijas, vienam Latvijas, vienam Ukrainas un vienam Vācijas pilsonim.

Sestdien, 21. decembrī, Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 43 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 15 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Konstatēts viens ārzemnieks ar viltotiem dokumentiem

Terehovas robežkontroles punktā konstatēts viens Latvijā ar kravas automašīnu un piekabi ieceļojošs Uzbekistānas pilsonis ar viltotām Vācijas transportlīdzekļu apdrošināšanas polisēm. Viltotie dokumenti izņemti.

  • Ieceļošana Latvijā liegta sešiem ārzemniekiem

Terehovas robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta trīs Krievijas un vienam Uzbekistānas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, savukārt Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta diviem Gruzijas pilsoņiem, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus un ārzemniekiem nebija pietiekamu iztikas līdzekļu Šengenas zonas valstu apmeklējumam. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti četriem ārzemniekiem

Zilupes un Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēti trīs Ukrainas un viens Kazahstānas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks, pārsniegts bezvīzu režīma noteiktais uzturēšanās laiks) Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti piecām personām – trīs Lietuvas, vienam Krievijas un vienam Igaunijas pilsonim.


Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 23 personām – 10 Latvijas, četriem Baltkrievijas, trīs Igaunijas, diviem Ukrainas, vienam Somijas, vienam Krievijas, vienam Uzbekistānas un vienam Moldovas pilsonim.

Svētdien, 22. decembrī, Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 27 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 13 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Konstatēts viens ārzemnieks ar viltotiem dokumentiem

Pāternieku robežkontroles punktā konstatēts viens no Latvijas ar automašīnu izceļojošs Ukrainas pilsonis ar viltotu Ukrainas transportlīdzekļa vadītāja apliecību. Par viltotu dokumentu izmantošanu uzsākts kriminālprocess. Kriminālprocesa ietvaros viltotais dokuments izņemts. Persona ievietota Valsts policijas īslaicīgās aizturēšanas vietā.

  • Ieceļošana Latvijā liegta diviem ārzemniekiem

Terehovas robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta diviem Ukrainas pilsoņiem, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti trīs ārzemniekiem

Terehovas un Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens Uzbekistānas, viens Baltkrievijas un viens Krievijas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks) Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti četrām personām – trīs Lietuvas un vienam Igaunijas pilsonim.


Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 10 personām – trīs Krievijas, diviem Baltkrievijas, diviem Latvijas, vienam Uzbekistānas, vienam ASV un vienam Turkmenistānas pilsonim.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI