DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. decembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas
1
1

Vēstniece Elita Kuzma iesniedz akreditācijas vēstuli pāvestam Franciskam

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 19. decembrī pāvests Francisks akreditācijas audiencē pieņēma Latvijas vēstnieci pie Svētā Krēsla Elitu Kuzmu. Audience notika Klementa zālē Vatikāna Apustuliskajā pilī.

Vēstniece nodeva Viņa Svētībai pāvestam Franciskam sveicienus un laba vēlējumus no Latvijas Valsts prezidenta Egila Levita kopā ar apsveikumu pāvestam Franciskam priesterības 50. gadadienā. Viņa pateicās par nozīmīgo pāvesta Franciska vizīti Latvijā 2018. gada 24. septembrī un konsekvento Svētā Krēsla atbalstu Latvijai un tās valstiskumam.

Viņa Svētība pāvests Francisks sūta cieņas apliecinājumus Valsts prezidentam Egilam Levitam un Latvijas iedzīvotājiem, gaidot Ziemassvētkus. Pāvests uzsvēra globālas atbildības un dialoga nepieciešamību, pārvarot reģionālo konfliktu, sociālās sašķeltības un planētas dabas resursu nesaudzīgas izmantošanas izaicinājumus un atkārtoja Katoliskās Baznīcas apņēmību sadarboties ar katru atbildīgu partneri, tos risinot. Latvijas iedzīvotājiem un ģimenēm pāvests sūta Dieva svētību, prieku un miera vēsti.

Akreditācijas vizītes laikā vēstniece Elita Kuzma tikās ar Svētā Krēsla valsts sekretāru kardinālu Pjetro Parolinu (Pietro Parolin), valsts sekretāra vietnieku arhibīskapu Edgaru Penju Parru (Edgar Peña Parra), sekretāru attiecībām ar valstīm arhibīskapu Polu Ričardu Galageru (Paul Richard Gallagher), protokola vadītāju monsinjoru Džozefu Mērfiju (Joseph Murphy) un monsinjoru Danielu Paho (Daniel Pacho). Tikšanās laikā tika pārrunātas Latvijas un Svētā Krēsla izcilās divpusējās attiecības, aktuālie jautājumi Eiropas Savienības un starptautiskajā dienaskārtībā. 

Vēstniece Elita Kuzma rezidēs Rīgā.

Informācijai

Ārlietu ministrijā E. Kuzma strādā kopš 1992. gada. Bijusi vēstniece Vācijā, Zviedrijā, Itālijā, Austrijā, Albānijā, Maltā, Kuveitā, Sanmarīno, Lihtenšteinā, Slovākijā, Slovēnijā, Šveicē un Ungārijā. Apbalvota ar Atzinības krustu (II šķira), Vācijas Federatīvās Republikas ordeņa Lielo Nopelnu krustu ar zvaigzni, Zviedrijas Karalistes Polārzvaigznes Karalisko ordeni, Austrijas Republikas Lielo zelta goda zīmi uz lentas, kā arī Latvijas Republikas Aizsardzības ministrijas Piemiņas medaļu par Latvijas dalības NATO veicināšanā un Latvijas Republikas Ministru kabineta Atzinības rakstu.

Svētais Krēsls atzina Latvijas Republiku de iure 1921. gada 10. jūnijā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI