DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. decembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Noziedzība

VID atklāj vairāk nekā 9 miljonus kontrabandas cigarešu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvaldes amatpersonas sadarbībā ar VID Muitas pārvaldes amatpersonām, veicot muitas kontroli Lietuvā reģistrētam kravas transportlīdzeklim ar kokmateriālu kravu, atklāja tajā vairāk nekā deviņus miljonus cigaretes bez akcīzes nodokļa markām.

Šī gada decembrī Ventspils ostas muitas kontroles punktā tika veikta kravas transportlīdzekļa muitas kontrole pirms tā uzbraukšanas uz prāmja, kas bija ceļā no Ventspils uz Zviedriju. Kravas auto ar kokmateriālu kravu tika veikta skenēšana un padziļinātās pārbaudes laikā, piedaloties arī diviem muitas darba suņiem, tika atklātas speciāli koka brusās rūpīgi veidotas kontrabandas cigarešu slēptuves, bet tajās - aptuveni 9 100 000 gab. cigaretes “NZ Gold” bez akcīzes nodokļa markām.

Tādējādi valstij ir novērsti iespējamie zaudējumi aptuveni 1,5 miljona eiro apmērā.

Konteinera nosūtītājs bija uzņēmums Lietuvā, bet saņēmējs – uzņēmums Dānijā.

Par konstatēto noziedzīgo nodarījumu VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldē uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 190.panta 3.daļā1 paredzētā noziedzīgā nodarījuma pazīmēm par kontrabandu lielā apmērā.

Saskaņā ar Kriminālprocesa likuma 19.pantu neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

VID šogad par tabakas izstrādājumu nelikumīgu apriti ir uzsācis 123 kriminālprocesus, izņemtas  62,6 milj. gab. cigarešu un 42 017 kg smēķējamās tabakas, kas ir ekvivalents 60 miljoniem cigarešu.

1190.pants Kontrabanda

(3) Par šā panta pirmajā daļā paredzēto noziedzīgo nodarījumu, ja to izdarījusi organizēta grupa, vai par kontrabandu, ja tā izdarīta lielā apmērā, — soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no diviem līdz vienpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās, atņemot tiesības uz noteiktu vai visu veidu komercdarbību vai uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI