DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. decembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Vakar ugunsgrēkos cieta viens cilvēks un divi izglābti

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 18.decembra plkst. 6.30 līdz 19.decembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 230 izsaukumus – 22 uz ugunsgrēku dzēšanu, 184 uz glābšanas darbiem un 24 izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar plkst. 10.17 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Rīgā, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju daudzstāvu dzīvojamā deg dzīvoklis un tajā atrodas cilvēki, kas nespēj no tā izkļūt. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka piecstāvu dzīvojamās mājas dzīvoklī dega sadzīves mantas 2m2 platībā. No piedūmotām telpām tika izglābti divi cilvēki. Plkst. 11.16 ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst. 23.46 VUGD saņēma izsaukumu uz Tīraini Mārupes novadā, kur dzīvojamā mājā bija izcēlies ugunsgrēks. Notikuma vietā tika konstatēts, ka bija dedzis dīvāns 0,5m2 platībā un liesmas bija izdevies apdzēst pirms VUGD ierašanās. No ēkas pašu spēkiem bija evakuējušies divi cilvēki, no kuriem viens bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekiem. Plkst. 00.05 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, grīda, pirts, četros gadījumos elektrolīnijas balsta stabs, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, septiņos gadījumos – sodrēji dzīvojamās mājas dūmvadā, zaru kaudze un sausā zāle, sadzīves tehnika virtuvē, siena un griestu pārsegums dzīvojamā mājā, vieglā automašīna.

Saistībā ar stiprā vēja radītājiem postījumiem aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma vairāk nekā 160 izsaukumu. Lielākā daļa izsaukumu saņemti laika posmā no plkst.12.30 līdz 23.00. Galvenokārt, bija nepieciešams novākt kokus, kas bija nogāzušies uz ceļa braucamās daļas. Atsevišķos gadījumos vējš bija norāvis jumta skārda gabalus, noplēsis reklāmas izkārtni vai izlauzis loga vērtni.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI