DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. decembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Pie kriminālatbildības saukta valsts amatpersona par kukuļa pieprasīšanu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien, 13.decembrī, Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas prokurors ir pieņēmis lēmumu par vienas valsts amatpersonas, kas ieņem atbildīgu stāvokli, un vienas privātpersonas  saukšanu pie kriminālatbildības.

Valsts amatpersona, kas ieņem atbildīgu stāvokli, apsūdzēta par kukuļa pieprasīšanu 10 000 EUR apmērā, kas izteikts 2018.gada 22.augustā par labvēlīgu lēmumu pieņemšanu publisko iepirkumu procedūru ietvaros, t.i., par noziedzīgu nodarījumu, kas paredzēts Krimināllikuma 320.panta ceturtajā daļā. Savukārt privātpersona apsūdzēta par kukuļa apsolīšanu pēc tā pieprasīšanas, t.i., par noziedzīgu nodarījumu, kas paredzēts Krimināllikuma 323.panta pirmajā daļā.

Turklāt valsts amatpersonai celta apsūdzība arī par šaujamieroču munīcijas glabāšanu bez attiecīgas atļaujas, t.i., par noziedzīgu nodarījumu, kas paredzēts Krimināllikuma 233.panta otrajā daļā.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI