DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. decembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Latvijas Pasts vienotā komplektā apkopo 2019.gadā emitētos 24 pastmarku izdevumus

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas Pasts izdevis 2019.gadā emitēto pastmarku komplektu, kurā iekļautas visas šā gada laikā izdotās pastmarkas – kopumā 24 pastmarku izdevumi, kas sastāv no 34 pastmarkām un viena pastmarku bloka, ko veido gan tradicionālas pastmarku sērijas, gan īpaši oriģinālizdevumi. Divas īpašas pastmarkas emitētas, sadarbojoties ar Latvijas vecāku organizāciju Mammamuntetiem.lv, godinot Mātes un Tēva dienas tradīciju. Trīs pastmarku izdevumi veidoti pašlīmējošā formā, bet viens no tiem – ar unikālu neregulāras formas dizainu. 2019.gada pastmarku komplekti pieejami lielākajās Latvijas Pasta nodaļās, Latvijas Pasta e-veikalā, kā arī Pasta namiņā Doma laukuma Ziemassvētku tirdziņā.

Latvijas Pasta 2019.gada pastmarku komplektā iekļauti kopumā 24 pastmarku izdevumi, ko veido 34 pastmarkas un viens pastmarku bloks, to kopējai tirāžai sasniedzot 5 miljonus eksemplāru. Pastmarku komplekts ir ērts veids pastmarku kolekcionēšanai, jo tajā atrodamas visas šogad izdotās pastmarkas, nodrošinot to funkcionālu lietošanu un pārskatāmību.

Jaunāko pastmarku komplekti interesentiem ir pieejami lielākajās Latvijas Pasta nodaļās, Latvijas Pasta e-veikalā, kā arī līdz 31.decembrim – Latvijas Pasta īpašajā pasta nodaļā Ziemassvētku tirdziņā Doma laukumā, Rīgā.

2019.gadā Latvijas Pasts emitējis divas īpašas pastmarkas, sadarbojoties ar Latvijas vecāku organizāciju Mammamuntetiem.lv, godinot Mātes un Tēva dienas tradīcijas. Abas pastmarkas kopā veido komplektu, kas ietver vēstījumu par ģimenes vērtību un nozīmi sabiedrībā.

Trīs filatēlijas izdevumi šogad izdoti pašlīmējošā formātā – sērijas Latvijas novadu un pilsētu ģerboņi, Vasaras saulgriežu tematikas pastmarka Līgo vainags un Ziemassvētku sērijas pastmarkas. Pastmarka Līgo vainags veidota neregulāras formas dizainā un ir jau otrā Latvijas Pasta izdotā šāda veida pastmarka.

Turpinot Latvijas valsts simtgades atzīmēšanu, jaunas pastmarkas izdotas par godu Latvijas Universitātes, Latvijas Mākslas akadēmijas, Latvijas armijas un Nacionālo bruņoto spēku Štāba bataljona simtajai gadadienai.

2019.gadā turpināta arī jau labi pazīstamu un tradicionālu pastmarku sēriju izdošana, piemēram, Izcilie latviešu mākslinieki – ar gleznotājam Johanam (Jānim) Valteram veltītu pastmarku, Latvijas Dabas muzeja unikālie eksponāti, Latvijas bākas un Latvijas arhitektūra. Eiropas vienotās sērijas pastmarkas šogad tika veltītas ornitoloģijas tēmai, bet pastmarku sērijas Latvijas autobūves vēsture turpinājums tapis sadarbībā ar Rīgas Motormuzeju.

Latvijas pastmarku izdošanas plānu nosaka Pastmarku emisijas komisija.

Visas 2019.gadā izdotās pastmarkas iespējams aplūkot šeit.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI