DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. decembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Vakar ugunsgrēkā Liepājā cieta cilvēks

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 17.decembra plkst. 6.30 līdz 18.decembra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 37 izsaukumus – 14 uz ugunsgrēku dzēšanu, 17 uz glābšanas darbiem un seši izsaukumi bija maldinājumi.

Vakar plkst. 12.07 VUGD saņēma informāciju, ka Liepājā daudzstāvu dzīvojamā mājā ir jūtami dūmi. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka vienā no ēkas dzīvokļiem bija aizdedzies pie apkures ierīces novietots krēsls 0,1m2 platībā. Liesmas bija izdevies apdzēst pirms VUGD ierašanās. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Mājoklī nebija uzstādīts dūmu detektors, kas savlaicīgi būtu brīdinājis par ugunsgrēka izcelšanos, tādējādi iespējams pasargājot cilvēku no saindēšanās ar degšanas produktiem.

VUGD aicina ievērot piesardzību, izmantojot sildierīces, kā arī novietot mēbeles un citus degtspējīgus priekšmetus drošā attālumā no apkures ierīcēm!

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, elektroinstalācija, trīs gadījumos vieglās automašīnas, neapsaimniekota ēka, telpu apgaismojuma spuldze, siltumnīca, elektrisko rotājumu virtene, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, sodrēji dzīvojamās mājas dūmvadā, starpstāvu pārsegums.

Vakar Pļaviņu novadā ugunsdzēsēji glābēji no Daugavas izcēla bojāgājušu cilvēku un nodeva Valsts policijai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI