DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. decembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Konceptuāli atbalsta ārkārtēju situāciju risināšanas regulējumu atkritumu apsaimniekošanā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Otrdien, 17.decembrī, Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija konceptuāli atbalstīja grozījumus Atkritumu apsaimniekošanas likumā, kas paredz noteikt ārkārtēju situāciju risināšanas regulējumu atkritumu apsaimniekošanas jomā.

Likumprojekts nepieciešams, lai nodrošinātu sadzīves atkritumu apsaimniekošanas pakalpojuma sniegšanas nepārtrauktību. Grozījumi paredz, ka pašvaldībai 12 mēnešus pirms līguma ar atkritumu apsaimniekotāju termiņa beigām būs jānodrošina publiskā iepirkuma vai publiskās un privātās partnerības procedūras izsludināšana par atkritumu apsaimniekošanas pakalpojuma sniegšanu.

Tāpat, ja pašvaldība pēc līdzšinējā līguma termiņa beigām nebūs noslēgusi jaunu līgumu ar atkritumu apsaimniekotāju, pašvaldība līdz jauna līguma noslēgšanai varēs turpināt sadarbību ar līdzšinējo atkritumu apsaimniekotāju, bet ne ilgāk par sešiem mēnešiem pēc līguma termiņa beigām, nosaka grozījumi.

Pašreizējā likuma redakcija neparedz regulējumu pēc ārkārtējas situācijas beigām, kad līgums ar esošo atkritumu apsaimniekotāju ir beidzies, bet jauns līgums nav stājies spēkā.

Grozījumu mērķis ir noteikt pagaidu tiesisko regulējumu Rīgas pašvaldības teritorijā atkritumu apsaimniekošanā, teikts likumprojekta anotācijā, taču regulējums būtu piemērojams arī citām ārkārtējām situācijām, ja tādas notiktu.

Saeima 5.decembrī apstiprināja valdības rīkojumu par ārkārtējās situācijas pagarināšanu atkritumu apsaimniekošanā Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā.

Komisija lūgs Saeimu grozījumus Atkritumu apsaimniekošanas likumā atzīt par steidzamiem un izskatīt tos divos lasījumos.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI