DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. decembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents uzsver horizontālās sadarbības nepieciešamību valstī bērnu attīstības jautājumos

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

Valsts prezidents Egils Levits šodien Rīgas pilī tikās ar Pārresoru koordinācijas centra pārstāvjiem, lai pārrunātu dažādu ar bērnu tiesībām, izglītību, labklājību un veselību saistītu jautājumu virzību valsts attīstības dienaskārtībā.

Abas puses tikšanās laikā apspriedās par starpnozaru sadarbības un atbalsta sistēmas pilnveidošanu bērnu attīstības, uzvedības un psihisko traucējumu risku mazināšanai. Pārresoru koordinācijas centrs informēja par izstrādāto modeli ģimeņu valsts atbalsta centriem. Pēc pētījumiem un citu valstu pieredzes apzināšanas ir skaidrs, ka katrs ieguldītais eiro profilaktiskās darbībās šajā jomā daudzkārt atmaksāsies un dos labvēlīgu iespaidu uz bērnu attīstību Latvijā un sabiedrības kopējo labklājību.

E. Levits vērsa uzmanību uz to, ka valstī ir nepieciešams sistēmiski izveidot valsts pārvaldes mehānismu, kas dažādus valstij būtiskus tematus skata un politiski pārrauga horizontālā līmenī, ne kā ierasts – vertikāli ministriju atsevišķu jomu ietvaros. “Mūsdienu pasaule kļūst arvien kompleksāka, un ir liela horizontālās sadarbības nepieciešamība dažādos jautājumos, un bērnu attīstība un labklājība ir viens spilgts piemērs. Modernā valstī un modernā valsts pārvaldē ir vajadzīga sistēmiska horizontālās koordinācijas un horizontālās sadarbības skatījuma nepieciešamība,” sacīja Valsts prezidents.

Puses vienojās turpināt dialogu par šodienas sarunā izskatītā temata attīstību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI