DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. decembrī, 2019
Lasīšanai: 6 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Nedēļas nogale uz valsts robežas un valsts iekšienē

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 13. decembrī, Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 32 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 16 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta pieciem ārzemniekiem

Terehovas un Silenes robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Tadžikistānas un vienam Baltkrievijas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, savukārt Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta trīs Azerbaidžānas pilsoņiem jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti  trīs ārzemniekiem

Grebņevas un Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens Baltkrievijas, viens Uzbekistānas un viens Krievijas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks) Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti trīs personām – vienam Indijas, vienam Krievijas un vienam Baltkrievijas pilsonim.


Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 13 personām – trīs Baltkrievijas, trīs Kazahstānas, trīs Krievijas, vienam Latvijas, vienam Tadžikistānas, vienam Ukrainas un vienam Maķedonijas pilsonim.

Sestdien, 14. decembrī, Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 34 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 18 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Ieceļošana Latvijā liegta astoņiem ārzemniekiem

Terehovas, Pāternieku un Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta diviem Kubas, vienam Krievijas, vienam Armēnijas, vienam Baltkrievijas un diviem Filipīnu pilsoņiem, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, kā arī vienam Ukrainas pilsonim, jo ārzemnieks nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus un ārzemniekam nebija pietiekamu iztikas līdzekļu Šengenas zonas valstu apmeklējumam. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti vienam ārzemniekam

Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens Ukrainas pilsonis, kurš bija pārkāpis uzturēšanās nosacījumus (pārsniegts bezvīzu režīma noteiktais uzturēšanās laiks) Šengenas zonas valstīs. Persona saukta pie administratīvās atbildības.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti četrām personām – diviem Baltkrievijas un diviem Lietuvas pilsoņiem.


Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 12 personām – diviem Latvijas, diviem Krievijas, diviem Lietuvas, diviem Kirgizstānas, vienam Kazahstānas, vienam Polijas, vienam Igaunijas un vienam Ukrainas pilsonim.

Svētdien, 15. decembrī, Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 41 likumpārkāpēju.

Uz ārējām robežām konstatēti 23 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Aizturēts viens meklēšanā esošs Latvijas pilsonis

Terehovas robežkontroles punktā konstatēts viens no Latvijas izceļojošs Uzbekistānas pilsonis, kurš atrodas policijas meklēšanā. 1999. gadā dzimušais vīrietis aizturēts un nodots Valsts policijas amatpersonām.

  • Ieceļošana Latvijā liegta trīs ārzemniekiem

Terehovas robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Ukrainas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, savukārt Pāternieku un Silenes robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Ukrainas un vienam Baltkrievijas pilsonim, jo ārzemnieks nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus un ārzemniekam nebija pietiekamu iztikas līdzekļu Šengenas zonas valstu apmeklējumam. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti trīs ārzemniekiem

Zilupes un Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēti divi Ukrainas un viens Baltkrievijas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks) Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta vienai Latvijas pilsonei

Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēta viena Latvijas pilsone, kurai nebija derīga ceļošanas dokumenta. Personai liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti vienam Lietuvas pilsonim.


Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 17 personām – pieciem Baltkrievijas, trīs Latvijas, trīs Ukrainas, diviem Krievijas, vienam Lietuvas, vienam Moldovas, vienam Maķedonijas un vienam Vācijas pilsonim.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI