DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. decembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Maskavā notiek Latvijas un Krievijas Ārlietu ministriju politiskās konsultācijas

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 12. decembrī Maskavā notiek Latvijas Republikas Ārlietu ministrijas valsts sekretāra Andra Pelša divpusējās konsultācijas ar Krievijas Federācijas Ārlietu ministrijas  ārlietu ministra pirmo vietnieku Vladimiru Titovu (Vladimir Titov). Konsultāciju laikā pārrunāts plašs divpusējo un reģionālās sadarbības jautājumu loks – turpmākais politiskais dialogs, aktualitātes Latvijas–Krievijas Starpvaldību komisijas darbā, sadarbība ekonomiskajos jautājumos, līgumtiesiskā bāze, drošības situācija reģionā, kā arī aktuālie jautājumi starptautiskajās organizācijās.

Latvijas un Krievijas Ārlietu ministriju politiskās konsultācijas ir regulārs formāts, kurā tiek pārrunāti divpusējās un praktiskās sadarbības jautājumi, kā arī starptautiskās politikas aktualitātes. Saskaņā ar Latvijas–Krievijas Ārlietu ministriju sadarbības plānu līdz šim ir notikušas konsultācijas dažādos līmeņos starp abu valstu Ārlietu ministrijām, tajā skaitā reģionālo departamentu direktoru līmenī un Konsulāro departamentu direktoru līmenī.

Politiskās konsultācijas starp abu valstu Ārlietu ministrijām notiek kopš 2013. gada. Iepriekšējā valsts sekretāra un ārlietu ministra pirmā vietnieka tikšanās notika Rīgā 2017. gada 14. novembrī.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI