DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. decembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

ĀM norisināsies konference par Latvijas attīstības sadarbības 15 gados paveikto un plānoto

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 12. decembrī Ārlietu ministrijā norisināsies attīstības sadarbības jautājumiem veltīta konference “Latvijas devums globālai ilgtspējīgai attīstībai: jaunus sadarbības modeļus meklējot”, kas organizēta sadarbībā ar biedrību “Latvijas Platforma attīstības sadarbībai” (LAPAS). Konferencē diskutēs gan par Latvijas attīstības sadarbības 15 gados paveikto, gan par turpmākajām iecerēm, uzsākot darbu pie jaunā attīstības sadarbības politikas plānošanas posma 2021.-2025. gadam. Konferenci atklās Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica un biedrības LAPAS direktore Inese Vaivare.

Diskusiju dalībnieki pārrunās attīstības sadarbības globālās un pašmāju tendences, tostarp jautājumu par plašākām privātā sektora iesaistes iespējām attīstības sadarbības aktivitātēs. Tāpat konferencē pārrunās, kā veicināt sabiedrības atbalstu un izpratni par Latvijas iesaisti partnervalstu attīstībā ar mērķi stiprināt stabilitāti, drošību un ilgtspējīgu izaugsmi Eiropas Savienībā un ārpus tās robežām. Lai novērtētu paveikto un rosinātu visaptverošu viedokļu apmaiņu par turpmākajiem soļiem, dalībnieku vidū būs līdzšinējie attīstības sadarbības projektu ieviesēji – valsts un pašvaldību iestāžu, nevalstisko organizāciju, privātā sektora, augstākās izglītības iestāžu pārstāvji, kā arī ar attīstības sadarbību saistītu jomu eksperti no Latvijas diasporas pārstāvju vidus.

Konferences tiešraidi no plkst. 10.00 būs iespējams skatīties biedrības LAPAS YouTube kanālā @LAPAS_LV. Konferences programma pieejama šeit: http://lapas.lv/wp-content/uploads/2019/11/LAPAS-konference_programma_fin.pdf .

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI