DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. decembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Noziedzība
1
1

VP ir pabeigusi izmeklēšanu par fizisku, emocionālu un seksuālu vardarbību pret bērniem

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šogad Valsts policijā tika saņemta informācija par to, ka Kurzemē, kādā ģimenē tēvs pret savām meitām veic fizisku un emocionālu vardarbību. Valsts policijā par notikušo tika uzsākts kriminālprocess, kura izmeklēšana šobrīd ir pabeigta un tas ir nodots prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Šā gada maijā Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Sevišķi smagu un sērijveidu noziegumu apkarošanas nodaļas amatpersonas saņēma informācija par to, ka kāds vīrietis Kurzemē iespējams veic emocionālu un fizisku vardarbību pret savām mazgadīgajām meitām. Izmeklēšanā noskaidrots, ka vīrietis ilgākā laika posmā viņas fiziski un emocionāli iespaidojis – apsaukāja, tādā veidā emocionāli viņas pazemojot, kā arī sita un spēra viņām. Tāpat izmeklēšanā iegūti pierādījumi tam, ka vīrietis veicis seksuāla rakstura darbības ar savu pameitu nolūkā apmierināt savu dzimumtieksmi.

Vīrietim tiesa piemēroja drošības līdzeklis – apcietinājumu. Viņš jau iepriekš vairākkārt ir nonācis policijas redzeslokā par dažāda veida likumpārkāpumiem. Valsts policijā par notikušo tika uzsākts kriminālprocess par seksuāla rakstura darbību nolūkā apmierināt savu dzimumtieksmi fiziskā saskarē ar cietušā ķermeni, ja tā izdarīta, izmantojot cietušā bezpalīdzības stāvokli vai pret cietušā gribu, lietojot vardarbību, draudus vai izmantojot uzticību, autoritāti vai citādu ietekmi uz cietušo un ja tas izdarīts ar personu, kura nav sasniegusi sešpadsmit gadu vecumu. Tāpat tika uzsākts kriminālprocess par cietsirdīgu vai vardarbīgu apiešanos ar mazgadīgo, ja ar to mazgadīgajam nodarītas fiziskas vai psihiskas ciešanas un ja tās nodarījušas personas, no kurām cietušais ir materiāli vai citādi atkarīgs.

Šobrīd izmeklēšana kriminālprocesā ir pabeigta un tas ir nodots prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai. Saskaņā ar Krimināllikumu, par šādiem noziedzīgiem nodarījumiem bargākais sods ir brīvības atņemšana līdz 15 gadiem. Soda apmēru noteiks tiesa.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI