DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. decembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Pabriks informēs par paveikto visaptverošās valsts aizsardzības sistēmas ieviešanā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 12. decembrī, plkst.11.30 Aizsardzības ministrijā notiks preses konference, kurā aizsardzības ministrs Artis Pabriks informēs par gada laikā paveikto visaptverošās valsts aizsardzības sistēmas ieviešanā.

Ministru kabinets šī gada 8. janvārī atbalstīja Aizsardzības ministrijas izstrādāto informatīvo ziņojumu par visaptverošās valsts aizsardzības sistēmas ieviešanu Latvijā, kuras mērķis ir padziļināt visu valsts institūciju sadarbību, nodrošināt efektīvu publiskās un privātās partnerības mehānismu izstrādi, paaugstināt sabiedrības izpratni par iespējām aizsargāt sevi, savu ģimeni un Latvijas valsti, kā arī izstrādāt sabiedrības pašorganizēšanas instrumentus krīzes gadījumiem.

Savukārt 2. aprīlī Ministru kabinets atbalstīja visaptverošās valsts aizsardzības jautājumu koordinācijas darba grupas izveidi, par tās vadītāju ieceļot Ministru prezidenta biedru, aizsardzības ministru A.Pabriku un piešķirot viņam pilnvaras vadīt un koordinēt visaptverošas valsts aizsardzības sistēmas ieviešanu Latvijā. Darba grupa tika izveidota, ņemot vērā Skandināvijas valstu un Igaunijas praksi visaptverošas valsts aizsardzības jautājumu risināšanā.

Tāpat šogad 15. oktobrī norisinājās Ministru kabineta mācības “Kristaps 2019”, kurās ārkārtas izbraukuma sēdes formātā valsts augstākās amatpersonas, tiesībaizsardzības un drošības iestāžu vadība un valsts pārvaldes iestāžu eksperti pilnveidoja savas praktiskās un teorētiskās iemaņas valsts apdraudējuma situācijas pārvarēšanas plānošanā, lēmumu pieņemšanā un plānoto pasākumu izpildē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI