DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. decembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Pašpārvadājuma sertifikāti kravas un pasažieru pārvadājumiem ar autobusiem tiks izsniegti elektroniski

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai elektronizētu pašpārvadājumu sertifikātu iekšzemes kravas pašpārvadājumiem un iekšzemes pasažieru pašpārvadājumiem ar autobusu, Ministru kabinets (MK) otrdien, 10. decembrī, apstiprināja Satiksmes ministrijas (SM) sagatavotos noteikumus "Pasažieru un kravas pašpārvadājumu veikšanas kārtība”.

SM sagatavotie noteikumi paredz elektronizēt pašpārvadājuma sertifikātu iekšzemes kravas pašpārvadājumiem ar kravas transportlīdzekļiem, kura kopējā pieļaujamā masa, ieskaitot piekabes,  pārsniedz 6 tonnas, un iekšzemes pasažieru pašpārvadājumiem ar autobusu. Informācija par izsniegtajiem pašpārvadājumu sertifikātiem tiks publicēta VSIA “Autotransporta direkcija” (ATD) tīmekļa vietnē, kā arī tiks veikts attiecīgs ieraksts ATD uzturētajā valsts informācijas sistēmā “Autopārvadātāju informatīvā datubāze”.

Informācija par elektroniski piešķirtajiem pašpārvadājuma sertifikātiem pašpārvadājuma veicējam tiks nosūtīta uz viņa norādīto elektroniskā pasta adresi, un šī dokumenta papīra formāts turpmāk nebūs nepieciešams.

Vienlaikus kontrolējošās institūcijas, veicot pārvadājumu uzraudzību un kontroli,  nepieciešamo informāciju par sertifikāta spēkā esamību varēs pārbaudīt ATD tīmekļa vietnē.

Jānorāda, ka tādējādi tiks samazināts administratīvais slogs un administratīvo resursu izmantošana, kā arī paaugstināta ATD sniegto pakalpojumu efektivitāte.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI