DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. decembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrs ES Ārlietu padomē uzsver cilvēktiesību ievērošanu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada  9. decembrī Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs piedalījās Eiropas Savienības (ES) Ārlietu padomes sanāksmē Briselē, kas ir pirmā oficiālā Ārlietu padome jaunā ES augstā pārstāvja ārlietās un drošības politikas jautājumos Žuzepa Borela Fontejesa(Josep Borrell Fontelles)vadībā. 

Stājoties amatā, Ž. Borelam Fontejesam ministru darba kārtībā bija visaptveroša diskusija par turpmāko Ārlietu padomju sagatavošanu un darba metodēm. Tāpat ministri diskutēja un apmainījās viedokļiem par ES un Āfrikas attiecībām, turpmāko sadarbību un plānoto stratēģiju nākotnē ar Āfrikas valstīm. 

Ārlietu padomē ministri lielu uzmanību pievērsa un diskutēja par cilvēktiesību situāciju pasaulē un ES cilvēktiesību politikas īstenošanu saistībā ar starptautisko Cilvēktiesību dienu, kas tiek atzīmēta 10. decembrī (1948. gadā šajā dienā Apvienoto Nāciju Organizācijas Ģenerālā asambleja pieņēma Vispārējo cilvēktiesību deklarāciju).

Ārlietu ministrs ir gandarīts un apsveic politisko vienošanos par ES Cilvēktiesību sankciju režīmu (EU Global Human Rights Sanction Regime), kas ir līdzvērtīgs Magņitska sarakstam.

“Latvija uzskata, ka Eiropas Savienībai ir stingri jāaizstāv cilvēktiesības, ņemot vērā cilvēktiesību pārkāpumu skaita palielināšanos visā pasaulē. Sankciju režīma noteikšana par cilvēktiesību pārkāpumiem ir piemērotākais veids, kā mazināt un novērst starptautisko cilvēktiesību pārkāpumus. Eiropas Savienībai ir jābūt vienotai šāda sankciju režīma cilvēktiesību pārkāpumos izveidē,” uzsvēra ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI