DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. decembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Iekšlietu ministrs aicina prioritāri atbalstīt jauniešu sportu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 6.decembrī, Ministru kabinetā notika Latvijas Nacionālās sporta padomes sēde, kurā tika  lemts par labāko sportistu apbalvošanu, sporta nozares turpmāko attīstību, kā arī citiem būtiskiem sporta nozares jautājumiem.

Padomes sēdē iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens aicināja prioritāri piešķirt finansiālu atbalstu turpmākajam periodam  jaunatnes sportistiem un treneriem.

Sporta padomē tika uzsvērta augstskolu sporta problemātika, jo sportam un studijām jābūt vienam veselumam, kas neizslēdz viens otru, kā arī nepieciešamība sakārtot saprotamu hierarhiju -  tautas sports, bērnu, jauniešu sports un augstu sasniegumu (profesionālais) sports.

S. Ģirģens  vērsa uzmanību arī uz sporta infrastruktūras nepilnībām. Skolās tiek būvēti stadioni, taču bieži stadioni un sporta laukumi neatbilst starptautiskajiem standartiem. Tiek iztērēti lieli līdzekļi, taču šīs sporta būves nevar izmantot starptautisku  sacensību rīkošanai.

Kā sēdē informēja Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāra vietnieks – Sporta departamenta direktors Edgars Severs, ir uzbūvēts baseins par vairākiem miljoniem eiro, kas visādā ziņā būtu piemērots augsta līmeņa sacensību rīkošanai. Diemžēl baseins ir izbūvēts par dažiem centimetriem īsāks, nekā to paredz starptautiskie noteikumi un to nevar sertificēt starptautiskām sacensībām.

Iekšlietu ministrs norādīja uz nepieciešamību attīstīt sporta infrastruktūru (stadionus) ar Air Dome jeb piepūšamo jumtu risinājumiem, kas dotu iespēju sportistiem trenēties cauru gadu neatkarīgi no klimatiskajiem apstākļiem, rodot iespēju arī dotēt elektrības un komunālo pakalpojumu izdevumus. Šādi risinājumi ir izdevīgāki un ātrāk ieviešami nekā dārgas sporta būves.

Iekšlietu ministrs piekrīt nepieciešamībai attīstīt un atbalstīt sporta zinātni, jo sporta zinātne šobrīd ir  pamesta novārtā, taču tai ir būtiska loma sporta attīstībā un kvalitātē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI