DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. decembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeimas priekšsēdētāja: Latvija stingri atbalsta Ukrainas eiroatlantisko integrāciju

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Ieva Ābele, Saeima

Stingri atbalstām Ukrainas eiroatlantisko integrāciju un aicinām Ukrainu neatlaidīgi īstenot demokrātiskās reformas.  Ukrainas tauta ir apliecinājusi gatavību aizstāvēt savas valsts brīvību, demokrātiju un suverenitāti. Tiesiskums un cīņa pret korupciju – tās ir jomas, kurās ir nepieciešams reāls progress, lai sekmētu ārvalstu investīciju piesaisti Ukrainā un sabiedrības labklājību, piektdien, 6.decembrī, atklājot starptautisko konferenci “Ukrainas reformas un ceļš uz Eiropu”, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece.   

Konferencē, piedaloties Eiropas Komisijas priekšsēdētājas izpildvietniekam Valdim Dombrovskim un Ukrainas premjerministra vietniekam Eiropas un eiroatlantiskās integrācijas jautājumos Dmitro Kuleba (Dmytro Kuleba), tika uzsvērts, ka atbalstam Ukrainai ir jābūt starptautiskās sabiedrības uzmanības centrā, tas nedrīkst mazināties.  Konferencē notika viedokļu apmaiņa par ekonomisko reformu gaitu Ukrainā un tika īpaši izcelta labas pārvaldības, tiesiskuma, cīņas pret korupciju nozīme valsts ilgtermiņa attīstībai.

Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Vita Anda Tērauda pēc konferences uzsvēra: “Ukrainas ceļš uz Eiropu – tas ir ceļš uz tiesisku valsti, kas pilns iekšējiem un ārējiem izaicinājumiem. Ukraiņu tauta pati ir izvēlējusies to iet. Arī mēs esam šo ceļu veikuši un tādēļ ar dziļu izpratni un noderīgām zināšanām varam sniegt atbalstu Ukrainai mērķa sasniegšanā.”

Pirms konferences Saeimas priekšsēdētāja tikās ar Eiropas Komisijas priekšsēdētājas izpildvietnieku V.Dombrovski un Ukrainas premjerministra vietnieku D.Kuleba un pārrunāja Ukrainas reformu gaitu, aktualitātes Eiropas Savienības un Ukrainas sadarbībā, kā arī drošības situāciju Ukrainas austrumos saistībā ar nākamajā nedēļā plānoto Normandijas formāta samitu Parīzē.

Konferenci Saeimā organizē Saeimas Eiropas lietu komisija un Baltijas–Melnās jūras alianse sadarbībā ar Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā un Konrāda Adenauera fondu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI