DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. decembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Liepāju darba vizītē apmeklē Francijas vēstniece Latvijā Odile Supizona

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 6. decembrī, Liepājā darba vizītē ieradās Francijas vēstniece Latvijā Odile Supizona (Odile Soupison), lai tiktos ar Liepājas domes vadību.

Vizītes iesākumā vēstniece tikās ar Liepājas domes priekšsēdētāju Jāni Vilnīti, priekšsēdētāja vietnieku attīstības un sadarbības jautājumos Gunāru Ansiņu, domes priekšsēdētāja vietnieku kultūras un sporta jautājumos Ati Deksni, Kultūras pārvaldes vadītāju Juri Jirgenu un vadītāja vietnieku Nauri Lazdānu. Kopā ar vēstnieci Liepājā bija ieradusies arī Francijas Institūta direktore, vēstnieces padomniece sadarbības un kultūras jautājumos Veronika Disosuā (Véronique Dussaussois) un starpnozaru projektu koordinatore, tulks Sandra Urtāne.

Tikšanās laikā domes vadība vēstniecei pastāstīja par pilsētas attīstības tendencēm un sociālekonomisko situāciju Liepājā, par ostas un lidostas attīstības un uzņēmējdarbības aktualitātēm, iepazīstināja ar aktualitātēm pilsētas kultūras, sporta, izglītības un tūrisma jomā, kā arī pastāstīja par veselības aprūpes nozari.

Vēstniece O. Supizona norādīja, ka priecājas jau trešo reizi būt Liepājā, pilsētā ar tik bagātīgu vēsturi. Francijas vēstniecība pārstāvji Liepājā ieradās ar simbolisku dāvanu – izstādi “Francijas un sabiedroto ieguldījums cīņā par Latvijas neatkarību. 1918.–1921.”. Izstāde tapusi, sadarbojoties Francijas vēstniecībai Latvijā un Francijas institūtam Latvijā. Izstāde uz Liepāju atceļojusi pēc Francijas vēstniecības Latvijā iniciatīvas, novērtējot Liepājas pilsētas nozīmīgo lomu neatkarīgas Latvijas pasludināšanā.

Turpinot sarunas, tikšanās laikā vēstniece norādīja, ka vēlētos veidot sadarbību ne tikai kultūras jomā, bet arī ekonomiskajā nozarē. Domes vadība uzsvēra, ka pašvaldība strādā pie kurortoloģijas nozares attīstīšanas un investīciju piesaistes SPA nozarei, pie jaunu tiešo lidojumu reisu izveides Liepājas lidostā un pie kādreizējās "Liepājas metalurga" teritorijas attīstīšanu par industriālo parku ar moderniem uzņēmumiem. Visu iepriekšminēto jomu attīstīšanai Liepājas pilsēta novērtētu gan Francijas pieredzi, gan arī kontaktus sadarbības partneru meklēšanā. Vēstniece apstiprināja, ka labprāt sekmēs sadarbības attīstību, palīdzot dibināt kontaktus ar dažādu jomu pārstāvjiem.

Pēc tikšanās domē vēstniece apmeklēja Liepājas biznesa inkubatoru, kur tika iepazīstināta ar īsu prezentāciju par jaunuzņēmumiem, kuri sadarbojas ar Franciju. Tāpat vēstniece apmeklēja uzņēmuma “Wooly Organic” ražotni, un pēcpusdienā apmeklēja izstādes “Francijas un sabiedroto ieguldījums cīņā par Latvijas neatkarību (1918-1921)” atklāšanu Liepājas Latviešu biedrības namā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI