DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. decembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Norisinās Latvijas-Baltkrievijas konsulārās konsultācijas Minskā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 4. decembrī Minskā, Baltkrievijā, notika Latvijas-Baltkrievijas divpusējās konsulārās konsultācijas, kurās tika pārrunātas aktualitātes konsulārajā jomā. 

Amatpersonas diskutēja par konsulārās palīdzības sniegšanas specifiku, jo sevišķi dokumentu elektroniskas legalizēšanas ar apliecinājumu (apostille) ieviešanu Latvijā. 

Vērība konsultācijās tika pievērsta vīzu jautājumiem saistībā ar 2021. gada pasaules čempionātu hokejā, grozījumiem Eiropas Savienības (ES) Vīzu kodeksā, kā arī gaidāmo ES un Baltkrievijas nolīgumu par vīzu atvieglotu izsniegšanu.

Dalībnieki pārrunāja Latvijas un Baltkrievijas valdību vienošanos par pilsoņu savstarpējiem braucieniem, tās piemērošanu un prakses vienādošanu. Vairākus gadus Latvijas vēstniecībā Baltkrievijā un Latvijas konsulātā Vitebskā izsniegto vīzu skaits saglabājies stabili augsts, sasniedzot līdz 60 000 vīzām gadā, kas liecina par stabilu Baltkrievijas pilsoņu interesi par braucieniem uz Latviju.

Latvijas valstspiederīgie Baltkrievijā var ieceļot bez vīzas, ja vienlaicīgi tiek izpildīti šādi nosacījumi: ieceļošana un izceļošana notiek ar avioreisu caur Minskas lidostu, uzturēšanās plānota uz laiku līdz 30 diennaktīm.

Iepriekšējās Latvijas-Baltkrievijas konsulārās konsultācijas norisinājās 2014. gada 22. janvārī Rīgā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI