DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. decembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Saeimā notiks starptautiska konference “Ukrainas reformas un ceļš uz Eiropu”

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 6.decembrī, Saeimā notiks starptautiska konference “Ukrainas reformas un ceļš uz Eiropu”, kuru atklās Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, kā arī klātesošos uzrunās Ukrainas premjerministra vietnieks Eiropas un eiroatlantiskās integrācijas jautājumos Dmitro Kuleba (Dmytro Kuleba), Eiropas Komisijas priekšsēdētājas izpildvietnieks Valdis Dombrovskis un Baltijas–Melnās jūras alianses valdes priekšsēdētāja Sarmīte Ēlerte.

Konferences pirmā sesija veltīta jautājumiem par reformām ekonomikā. Plānots diskutēt par to, kā veicināt Ukrainas ekonomisko izaugsmi, stimulēt ārvalstu ieguldījumus un stiprināt tirgus ekonomiku.

Otrajā sesijā, kuru vadīs Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Vita Anda Tērauda, eksperti spriedīs par tiesiskumu, cīņu pret korupciju, kā arī iestāžu stiprināšanu Ukrainā. Diskusijā plānots pārrunāt Ukrainas galvenos iekšpolitiskos mērķus iekšējās attīstības nodrošināšanai un noturības stiprināšanai pret ārējiem apdraudējumiem.

Konferenci organizē Saeimas Eiropas lietu komisija un Baltijas–Melnās jūras alianse sadarbībā ar Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā un Konrāda Adenauera fondu. Pasākuma mērķis ir panākt, lai Ukraina pēc piecus gadus ilgstošās Krievijas agresijas Austrumukrainā un Krimas aneksijas būtu Baltijas un Eiropas politikas veidotāju, viedokļu līderu, kā arī plašākas sabiedrības uzmanības centrā.

Pasākums notiks piektdien, 6.decembrī, pulksten 10.00 Baltiešu zālē, Jēkaba ielā 6/8, un tās norisei varēs sekot līdzi arī tiešsaistē Saeimas mājaslapā www.saeima.lv.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI