DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. decembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

NVA aicina piedalīties brīvprātīgo akcijā „15 egļu stāsti”

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Sākot ar 5. decembri, Starptautisko brīvprātīgo dienu, Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) aicina ikvienu piedalīties brīvprātīgo akcijā “15 egļu stāsti”. Akcijas laikā “Trīs brāļu” pagalms Vecrīgā (ieeja no Pils ielas 20) pārtaps par egļu mežu, kurā katru vakaru plkst.19.00 mākslinieku un sabiedrībā pazīstamu cilvēku vadībā viena no eglēm iegūs savu īpašo rotu. “Trīs brāļu” pagalms būs atvērts no plkst.18.00 līdz 21.00. Jaunajā gadā egles dosies uz Latvijas sociālajiem namiem, pansionātiem un bērnu namiem, kur tās tiks iestādītas savā jaunajā mājvietā. Akcijas laikā būs iespējams nosūtīt Ziemassvētku apsveikumu kartiņas cilvēkiem, kas svētkus pavada sociālās aprūpes namos.

5.decembrī plkst. 19.00,  Starptautiskajā brīvprātīgo dienā, pirmo egli rotās 2019. gada un iepriekšējo gadu titula Gada brīvprātīgais ieguvēji mākslinieces Agnese Bules vadībā. Par rotāšanas ideju māksliniece stāsta ar teiksmu par Valmieras latvieti: “Runā, ka vienīgā vieta Latvijā, kur latvietis var tikt pie miera, ir Valmiera. Tas aizsācies jau tajos tālajos laikos, kad šajā apkaimē valdījis valdnieks Valdmiers. Valdnieka vārda spēks pārņēmis vietas nosaukumu, apkārtni un visu dzīvo radību. Cilvēki un zvēri dzīvojuši mierā un saticībā, un viņiem vienmēr ir bijis labs prāts. Miera ir bijis tik daudz, ka tas ticis pildīts mucās, maisos un zilos gaisos un izsūtīts pa visu pasauli. Kaut arī gadu gaitā vietas vārds nav saglabājis savu pilno nosaukumu, tomēr miers ir saglabājies. Īsts valmierietis joprojām neskrien ar galvu sienā, jo viņam ir miers. Visu darot mierā, valmierietis nekad nav atdūries kā miets, jo vienkārši nekad neskrien kā vējš. Miers un miera sēšana valda pār šo apkārtni joprojām, un miers ir galven­­ā Valmieras eksporta prece, pēc kā tīko visa pasaule.”

Egle tiks rotāta SOS bērnu ciematam Valmierā. Valmieras pilsētā ir glīts privātmāju ciemats ar iekoptiem pagalmiem, kuros skraida kupls skaits dažāda vecuma bērnu. Šīs ir mājas bērniem, kuri palikuši bez vecāku gādības, tomēr šeit katrs no viņiem dzīvo ģimenē. Lai arī tās nav bērnu bioloģiskās ģimenes, tomēr katrā no šīm mājām ir gādīgs audžumammas klēpis, mīļš apskāviens, sirdsgudrs padoms un atbalsts bērnam, kura dzīvesstāsts kādā brīdī ir bijis gaužām drūms.​

Kas un kam rotās egli nākamajos vakaros, līdz pat 21. decembrim, kļūs zināms dienu iepriekš brivpratigie.lv facebook profilā.

Aicinām sekot un atbalstīt brīvprātīgo akciju “15 egļu stāsti”!

Brīvprātīgo akciju “15 egļu stāsti” rīko Nodarbinātības valsts aģentūra sadarbībā ar Rīgas domes Kultūras, izglītības un sporta departamentu, Nacionālā kultūras mantojuma pārvaldi un Latvijas Meža īpašnieku biedrību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI